Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ: Στενές επαφές μέχρι τη συμφωνία

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη 01:00 το πρωί της Παρασκευής η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής που διεξάγεται από χθες Πέμπτη στη Ρίγα της Λεττονίας. Σύμφωνα με δήλωση του Γερμανού κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ μετά το πέρας της συνάντησης, «οι κκ. Μέρκελ, Ολάντ και Τσίπρας συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενές επαφές, ενώ συμφώνησαν επίσης ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές της».
Παράλληλα, ο κ. Ζάιμπερτ επισήμανε ότι το κλίμα κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης ήταν «θετικό και φιλικό». Εν τω μεταξύ, πληροφορίες που επικαλείται ο βρετανικός Guardian ανέφεραν ότι ο Αλ. Τσίπρας θα έχει επαφές σήμερα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αμέσως μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής.
Το ραντεβού των τριών Ευρωπαίων ηγετών διήρκεσε περίπου δυόμιση ώρες και σε αυτή συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και συντονιστής των τεχνικών κλιμακίων στις διαπραγματεύσεις Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν νωρίτερα ότι η ελληνική πλευρά δεν περίμενε από το ραντεβού να κλείσει κάποια συμφωνία, αλλά να συζητηθεί το χρονοδιάγραμμα, ώστε να καταστεί εφικτή η επίτευξη συμφωνίας Ελλάδας-πιστωτών εντός του Μαΐου.

Διαβάστε σχετικά:
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται ενημέρωση από πλευράς ελληνικής αντιπροσωπείας σχετικά με τη συνάντηση των τριών Ευρωπαίων ηγετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου