Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Χώρες με το υψηλότερο δημόσιο χρέος στον κόσμο

1. ΙΑΠΩΝΙΑ
Η χώρα με το υψηλότερο δημόσιο χρέος στον κόσμο είναι η Ιαπωνία. Το δημόσιο χρέος της ανέρχεται στο 243,2% με την ανάπτυξη να επιβραδύνεται περαιτέρω και τα μέτρα της κυβέρνησης για τόνωση της οικονομίας να μην φέρνουν αποτέλεσμα.
2. ΕΛΛΑΔΑ
Το δημόσιο χρέος της χώρας μας διαμορφώνεται στο 173,8% .
3. ΛΙΒΑΝΟΣ

Η χώρα ήταν για χρόνια δημοφιλής τουριστικός προορισμός, όμως μετά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή έχει αλλάξει την εικόνα της χώρας και το δημόσιο χρέος της ανέρχεται στο 139,7%.
4. ΤΖΑΜΑΙΚΑ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το ΔΝΤ για την Τζαμάικα, το χρέος της οποίας ανέρχεται στο 138,9%. Η διαφθορά, η εκτεταμένη εγκληματικότητα και η υψηλή ανεργία υπονομεύουν τις προσπάθειες της χώρας για ανάπτυξη.
5. ΙΤΑΛΙΑ

Το χρέος της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρωζώνη διαμορφώνεται στο 132,5%.

6. ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η χώρα του ευρωπαϊκού νότου που αντιμετωπίζει προβλήματα εφάμιλλα με αυτά της Ελλάδας και της Ισπανίας έχει δημόσιο χρέος που διαμορφώνεται στο 128,8%.
7. ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Άλλη μία χώρα που εντάχθηκε σε πρόγραμμα διάσωσης. Το δημόσιο χρέος της Ιρλανδίας ανέρχεται στο 122,8%.
8. ΚΥΠΡΟΣ

Στο 112% διαμορφώνεται το δημόσιο χρέος της Κύπρου, η οποία πρόσφατα βγήκε και επισήμως από το μνημόνιο.
9. ΜΠΟΥΤΑΝ

Η οικονομία αυτής της μικρής ασιατικής χώρας είναι στενά συνδεδεμένη με την γειτονική της Ινδία και το δημόσιο χρέος της διαμορφώνεται στο 110,7%.
10. ΗΠΑ

Δεν είναι μυστικό πως η αμερικανική οικονομία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με το δημόσιο χρέος της, το οποίο ανέρχεται στο 104,5%.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου