Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Brexit ψήφισαν οι Βρετανοί


Την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε η Βρετανία στο ιστορικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου. Η Βρετανία γίνεται λοιπόν η πρώτη χώρα στην ιστορία της ΕΕ που αποχωρεί από αυτήν. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος πάντως (52% Leave - 48% Remain) αφήνει τη χώρα διχασμένη και την Ευρώπη μετέωρη. Σοκ στις διεθνείς αγορές.


Συγκεντρωτικά αποτελέσματα: σε 362 από 382 περιφέρειες, το Leave συγκεντρώνει 52% (16,992,701 ψήφοι) ενώ το Remain 48% (15,812,953 ψήφοι). Η συμμετοχή του κόσμου ανέρχεται στο 72%.

Παρά το γεγονός ότι oι προβλέψεις με το που έκλεισαν οι κάλπες έδειχναν παραμονη της Βρετανίας στην ΕΕ και το ίδιο έκαναν τα πρώτα αποτελέσματα, τις πρώτες πρωινές ώρες ήρθε η ανατροπή και το Brexit πήρε το προβάδισμα. Η λίρα σημειώνει πτώση, όπως και τα χρηματιστήρια της Ανατολής. Μεγάλη αναταραχή στις διεθνείς αγορές, που ετοιμάζονται για το σοκ από την επικράτηση του brexit.


Δείτε όλες τις εξελίξεις με χρονολογική σειρά:

- Η επικεφαλής της κυβέρνησης της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζεον, ξεκαθάρισε ότι οι σκωτσέζοι ψήφισαν ΕΕ και εκεί θέλουν να ανήκουν. Ήδη σε όλα τα βρετανικά μέσα γίνονται αναλύσεις για την επόμενη ημέρα της Βρετανίας καθώς τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος θεωρούνται διχαστικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου