Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Η επέτειος της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο


Άνοιξε τις πύλες το Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδέχεται τους περίπου 1.400 εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου για τον εορτασμό της 42ης επετείου από την αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

 Μετά τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς, έφτασε στον χώρο της δεξίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Κατά την προσέλευση του ΠτΔ έγινε ανάκρουση του εθνικού ύμνου.
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρέτισε τους πολιτικούς αρχηγούς και τον πρόεδρο της Βουλής.



Στη σημασία της σημερινής ημέρας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο μήνυμά του για την 42η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως «στέλνουμε μήνυμα σε οφείλουμε όλοι να
αγωνιστούμε υπερασπιζόμενοι το ιδεώδες της Δημοκρατίας»
Μετά από τη διακοπή των τελευταίων πέντε ετών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, το Προεδρικό Μέγαρο άνοιξε ξανά για την επέτειο ωστόσο, η τελετή τιμής και μνήμης, θα είναι κατάτι διαφορετική.

Όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι, οι εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου θα είναι ασυνόδευτοι, άνευ συζύγων.

Το ενδιαφέρον βεβαίως, επικεντρώνεται στην καθιερωμένη συνάντηση των αρχηγών στο κιόσκι των κήπων του Μεγάρου.

Το πρωί ο κ. Παυλόπουλος κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή, ο οποίος βασανίστηκε σκληρά από τη χούντα των συνταγματαρχών και στη συνέχεια επισκέφτηκε το κρατητήριο «ΕΑΤ-ΕΣΑ» και ξεναγήθηκε στους χώρους του μουσείου της Aντιδικτατορικής Δημοκρατικής Aντίστασης, όπου εκτίθενται ντοκουμέντα της εποχής και προσωπικά αντικείμενα αγωνιστών.
Ήταν ξημερώματα της 24ης Ιουλίου του 1974, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής γινόταν δεκτός από πλήθος Ελλήνων στο αεροδρόμιο για να δώσει τέλος στην ζοφερή επταετία και ορκίστηκε πρωθυπουργός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου