Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Νεκροί από επίθεση ενόπλων σε εμπορικό κέντρο στο Μόναχο


Ένοπλη επίθεση στο εμπορικό κέντρο «Olympia» του Μονάχου σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, σε ώρα αιχμής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν πολλά θύματα, νεκροί και τραυματίες. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη ο αριθμός των θυμάτων. Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της γερμανικής αστυνομίας και των ειδικών δυνάμεων.

Η ευρύτερη περιοχή έχει αποκλειστεί, ενώ οι επιχειρήσεις της αστυνομίας έχουν εξαπλωθεί σε όλο το κέντρο της πόλης με τις αρχές να καλούν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους ή να αναζητήσουν καταφύγιο στα πλησιέστερα κτίρια. Η λειτουργία των μαζικών μέσων 
συγκοινωνίας έχει διακοπεί. 
Αρχικά, πληροφορίες έκαναν λόγο και για δεύτερη επίθεση στο κέντρο του Μονάχου, ωστόσο αυτές οι πληροφορίες διαψεύστηκαν. Η επιχείρηση στην περιοχή Karlsplatz/Stachus στο κέντρο της πόλης αποδείχθηκε ότι ήταν «λάθος συναγερμός», ανακοινώθηκε από την αστυνομία.

Πληροφορίες από τις αρχές και αναφορές από αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για τρεις δράστες, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν συλληφθεί. «Η Αστυνομία επιχειρεί με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις της και με την υποστήριξη ειδικών μονάδων αλλά και μονάδων της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας. Μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί εφικτό να συλληφθούν οι δράστες», αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου