Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Καταψηφίστηκε η πρόταση της Ν.Δ. για εξεταστική


Βούτσης, βουλή
Με 155 ψήφους «κατά» (96 «υπέρ» και 20 «παρών», σε σύνολο 271 βουλευτών) απορρίφθηκε η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια επιβολής τραπεζικής αργίας, κεφαλαιακών περιορισμών και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι στήριξαν την πρόταση της Ν.Δ. Το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή δήλωσαν «παρών», ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛΛ. και Ένωση Κεντρώων καταψήφισαν την πρόταση. Την πρόταση στήριξαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Χάρης Θεοχάρης και Λεωνίδας Γρηγοράκος.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που προηγήθηκε, ανέβηκαν -κατά διαστήματα- οι τόνοι ανάμεσα κυρίως σε βουλευτές της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι δεν έλαβε τον λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Απουσίαζαν ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. Επίσης, από την ψηφοφορία απουσίαζαν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Νίκος Νικολόπουλος και Στάθης Παναγούλης.



Πυρά από Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας σε υψηλούς τόνους, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αισθάνεται άβολα με αυτή τη συζήτηση τονίζοντας ότι για τον λόγο αυτό ο πρωθυπουργός απουσιάζει από την Βουλή.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου