Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα


Μεγάλη ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή με τον Ευ. Τσακαλώτο να έχει έντονη αντιπαράθεση με βουλευτές της ΝΔ αναφορικά με δηλώσεις του για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής είχε φραστικό επεισόδιο με την ΚΟ της ΝΔ.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις αναφορές περί Ρουσσώ που έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνοντας «λόγω δύσκολης παιδικής ηλικίας δεν έχει διαβάσει καλά τον Ρουσώ».

Η αναφορά αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση και αμέσως άρχισαν οι φωνές από τα έδρανα της ΚΟ της ΝΔ.
Μέσα στην γενικότερη ένταση ο υπουργός Οικονομικών δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την τοποθέτησή του και επισήμανε ότι «υπάρχει σχέδιο από τη ΝΔ να μην αφήσουν κανέναν να απαντήσει στον κ. Μητσοτάκη».



«Ενόχλησε τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, η ειρωνική αναφορά σας στον πρόεδρο του κόμματος, ο οποίος είναι απών. Η αναφορά σας οφείλετε στην ιδεοληψία σας ότι κατά της δικτατορίας πολέμησε μόνο η αριστερά και δικαιούνται υστεροφημίας», είπε απαντώντας στον κ. Τσακαλώτο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε: «όλη η οικογένεια Μητσοτάκη ήταν στη δικτατορία σε κατ’ οίκον περιορισμό. Αναχώρησε δε στο εξωτερικό μετά από παρέμβαση του Ερυθρού Σταυρού και ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ακόμη αβάπτιστος. Η αναφορά σας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν ανάγωγη ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη».
Στις φωνές των βουλευτών της ΝΔ και την οργή του Νίκου Δένδια απάντησε εκ νέου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημειώνοντας ότι αυτό που είπε ήταν «αστείο και πταίσμα», μπροστά στους χαρακτηρισμούς που έχει χρησιμοποιήσει η Ν.Δ για τον πρωθυπουργό.

«Δεν μπορεί ένας άνθρωπος που έχει πάει στο Χάρβαρντ, να αποκαλεί τον πρωθυπουργό τυχοδιώκτη και κατά συρροή ψεύτη» είπε ο κ. Τσακαλώτος εννοώντας τον κ. Μητσοτάκη.

Ο Νίκος Δένδιας επανήλθε και χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του ΥΠΟΙΚ «ανάγωγη, ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη» και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζε τη ΝΔ «προδότες, γερμανοτσολιάδες και πουλημένους».

Και επεισόδιο με Βούτση

Νωρίτερα είχε σημειωθεί έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του προέδρου της Βουλής και βουλευτών της ΝΔ επί της διαδικασίας.

Όταν ο Νίκος Βούτσης έδωσε το λόγο στον Ευκλείδη Τσακαλώτο προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις στα όσα είχε υποστηρίξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αντέδρασαν έντονα με φωνές και διαμαρτυρίες.

Ο πρόεδρος της Βουλής προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους, ωστόσο, οι βουλευτές της ΝΔ δεν ηρεμούσαν, ενώ ο Κώστας Τζαβάρας μιλούσε για παραβίαση του κανονισμού.

«Δεν θα διευθύνουμε από κοινού τη συζήτηση. Ο υπουργός έχει δικαίωμα να πάρει το λόγο και να απαντήσει. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς συμπεριφέρεστε έτσι, κ. Τζαβάρα. Δεν σας τιμά αυτό που κάνετε», τόνισε ο κ. Βούτσης.

Οι παραινέσεις του κ. Βούτση δεν έφεραν αποτέλεσμα και οι βουλευτές της ΝΔ συνέχιζαν να διαμαρτύρονται.

«Αν σας δώσω τα πρακτικά των τεσσάρων προηγούμενων συζητήσεων για Εξεταστικές, θα δείτε ότι υπήρχε η δυνατότητα και αναπτυσσόταν διάλογος με υπουργούς. Σας παραπέμπω στα πρακτικά των τεσσάρων τελευταίων συνεδριάσεων…», επέμεινε ο κ. Βούτσης.

Το ίδιο επέμειναν και οι βουλευτές της ΝΔ.

«Μας προσβάλλετε. Είστε πρόεδρος εσείς της Βουλής; Πρώτη φορά στην ιστορία του Κοινοβουλίου συμβαίνει αυτό..», ανέφερε ο κ. Τζαβάρας.

«Αφήστε τα επεισόδια. Ελάτε τώρα που σας προσβάλω. Είναι ντροπή σας. Φοβάμαι ότι έχετε την αλαζονεία της μονοκομματικής αντίληψης. Θεωρούσατε ότι απ’ αυτή την έδρα θα μπορούσε να διευθετηθεί η διαδικασία μόνο για τα συμφέροντα ορισμένων. Κάνετε λάθος. Αν ως παράταξη έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα διευθέτησης των διαδικασιών, να υποβάλετε μομφή. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Τη διαδικασία θα τη διευθύνω εγώ, όχι μαζί» αντέτεινε ο κ. Βούτσης και έδωσε τον λόγο για λίγα λεπτά στον υπουργό Οικονομικών.

efsyn.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου