Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

"Χρυσή" η Στεφανίδη! Άλμα υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες

Η Κατερίνη Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, κάνοντας περήφανους όλους τους Έλληνες!

Η 26χρονη πρωταθλήτρια με άλμα στα 4.85 μέτρα βρέθηκε στην κορυφή του αγωνίσματος και στέφθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης για πρώτη φορά στη σπουδαία καριέρα της, στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιάδα. Η Ελληνίδα άλτρια πήρε την πρωτιά αφήνοντας πίσω της στη δεύτερη θέση την Αμερικανίδα Μόρις (ασημένιο μετάλλιο) και στην τρίτη την Νεοζηλανδή ΜακΚάρτνεϊ (χάλκινο μετάλλιο).

Η Κατερίνα Στεφανίδη έγραψε ιστορία, καθώς κέρδισε το πρώτο μετάλλιο για τη χώρα μας στο άλμα επί κοντώ γυναικών και το πρώτο χρυσό στον στίβο μετά το 2004!

Αυτό είναι το 6ο μετάλλιο για την ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, και το 3ο χρυσό, μετά από αυτά των Μάντη-Καγιαλή (χάλκινο), Πετρούνια (χρυσό), Γιαννιώτη (ασημένιο) και Κορακάκη (χάλκινο και χρυσό).


Η Στεφανίδη χρειάστηκε τη δεύτερη προσπάθεια για να περάσει τον πήχη στα 4.80μ., όπως και στα 4.85μ., ύψος που πέρασε μόνο η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις εξασφαλίζοντας στην Ελληνίδα επικοντίστρια χρυσό ή ασημένιο μετάλλιο. Η Στεφανίδη είχε τρεις αποτυχημένες απόπειρες στα 4.90, όπως και η Μόρις. Ωστόσο, μετρώντας λιγότερες αποτυχημένες προσπάθειες στο σύνολο του αγώνα, η Ελληνίδα υπερτερούσε έναντι της Αμερικανίδας και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Κατερίνα Στεφανίδη θα γίνει τα ξημερώματα της Κυριακής, στις 2:15 ώρα Ελλάδος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του τελικού:

1. Κατερίνα Στεφανίδη 4.85

2. Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) 4.85

3. Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ (Νέα Ζηλανδία) 4.80

4. Αλάνα Μπόιντ (Αυστραλία) 4.70

5. Χόλι Μπράντσο (Μ. Βρετανία) 4.70

6. Νικολ Μπούχλερ (Ελβετία) 4.70

7. Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) 4.60

8. Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) 4.60

9. Μαρτίνα Στρουτζ (Γερμανία) 4.60

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου