Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία της ΘεσσαλονίκηςΔύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Αυτή την ώρα (από τις 07:00), πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Αναμένεται να συγκεντρωθούν στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο με κατεύθυνση προς τα Νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, «Γ. Γεννηματάς» και «Άγιος Δημήτριος» για να καταλήξουν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Το απόγευμα στις 17:00 στο άγαλμα Βενιζέλου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζόμενοι των Σωμάτων Ασφαλείας και μάλιστα θα κάνουν και πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις  07.00  ξεκινώντας από το Ιπποκράτειο με κατεύθυνση προς το ΑΧΕΠΑ, το "Γεννηματάς" και το "Άγιος Δημήτριος" για να καταλήξει στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.



Όπως επισήμανε σε   συνέντευξη Τύπου με αφορμή την επικείμενη διαμαρτυρία  ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, η υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων έχει πέσει κάτω από το 6% του ΑΕΠ που προβλέπεται από το 2ο μνημόνιο, φτάνοντας στο 5% γεγονός που καθιστά ανέφικτη τη λειτουργία τους. Κατήγγειλε ακόμη ότι 200 κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) παραμένουν κλειστές και ότι υπάρχουν 40 ασθενείς που περιμένουν περισσότερες από πέντε ημέρες για να βρουν κρεβάτι σε ΜΕΘ τη στιγμή που είναι γνωστό ότι αν δεν μπουν στην εντατική αμέσως, στο πρώτο 24ωρο τριπλασιάζεται ο κίνδυνος θανάτου.

Υπογράμμισε ότι η αναμονή στις λίστες για χειρουργείο φτάνει το ένα έτος, λόγω έλλειψης υλικών τα οποία αναγκάζονται να τα δωρίζουν οι ίδιοι οι ασθενείς, προκειμένου να χειρουργηθούν, όπως συνέβη στο ΑΧΕΠΑ. Ανέφερε ακόμη ότι λόγω της υποχρηματοδότησης, στην Κοζάνη οι μαθητές συγκέντρωσαν χρήματα για να αγοραστούν σεντόνια για το νοσοκομείο, ότι στο Κιλκίς ο Δικηγορικός Σύλλογος έκανε έρανο για να αγοραστούν υλικά για το νοσοκομείο και ότι στη Γουμένισσα το προσωπικό του Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας αγόρασε γάζες με δικά του λεφτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου