Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Ελληνικά πούρα από την Πέλλα ταξιδεύουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη! Ολύμπια… πούρα

Ελληνικά πούρα, χειροποίητα, φυσικά, χωρίς ίχνος χημείας για «ιδιότροπους»… εραστές του καπνού κατασκευάζουν ο Άρης και ο Κώστας, δυο αδέρφια από την Κρύα Βρύση του νομού Πέλλας.


Οι αδελφοί Κωνσταντινίδη έχουν συστήσει την οικοτεχνία «Vamma Del Sol» («απόσταγμα του ήλιου»), που λειτουργεί από το 2012 και κατασκευάζουν χειροποίητα πούρα. Στο μικρό αυτό διάστημα η φήμη τους ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια του χωριού τους και επεκτάθηκε πέραν των ελληνικών συνόρων.

Οι πελάτες ή φίλοι, όπως τους αποκαλούν  τα δυο αδέλφια - καθώς μοιράζονται μαζί τους ένα κοινό «μυστικό», που έχει διαρκέσει στους αιώνες - έχουν βαφτίσει τα πούρα τους: «Τα πούρα του Ολύμπου».



«Το πούρο εξακολουθεί να ελκύει την προσοχή εκείνων που ψάχνουν να βρουν το μύθο τους και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα σας… αγκαλιάσουν σαν μυστικό νέφος, μεταφέροντάς σας στη γειτονιά των 12 θεών της ελληνικής μυθολογίας» λένε τα δυο αδέλφια, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Ποιοι είναι οι στόχοι τους; «Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου η μαζική παραγωγή. Το μόνο που μας απασχολεί είναι να διατηρήσουμε τη μοναδικότητα του χειροποίητου πούρου που κάνουμε και ας είναι και για λίγους» λέει ο Κώστας Κωνσταντινίδης.

Και ο Άρης προσθέτει ότι ο πόθος τους είναι να καθιερωθούν στην αγορά της Βόρειας Ευρώπης. «Αν πατήσεις εκεί, τότε βρίσκεσαι παντού» λέει και προσθέτει αποφασιστικά: «τα Χριστούγεννα θα πετύχουμε την είσοδό μας στην αγορά αυτή».

«Θέλω να αναβιώσει ο καπνός σε συνθήκες αγοράς. Θέλω τον δρόμο του καπνού, που ξεκινά από το Αγρίνιο και φθάνει ως την Κομοτηνή. Θα νιώσουμε με τον αδερφό μου ότι ως ένα βαθμό αποτύχαμε, εάν ο μόχθος μας δεν βρει μιμητές στην Ελλάδα» προσθέτει ο Άρης.

Αποκαλύπτει τέλος πώς δυο νέα παιδιά που προέρχονται από τον χώρο των τηλεπικοινωνιών και μοιράζονται την αγάπη για το πούρο προσπαθούν να βρουν την απαραίτητη χρηματοδότηση για να στήσουν την δική τους οικοτεχνία σε κάποιο κοσμοπολίτικο νησί της χώρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου