Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Σημαντική συμφωνία της ΔΕΗ με την κινεζική CMEC

Συντάκτης:
efsyn.gr
ΔΕΗΣτα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται να υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) και της κινεζικής εταιρείας CMEC. Το μνημόνιο αποτελεί το πρώτο βήμα για συμπράξεις της ΔΕΗ με τρίτους στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, που θα οδηγήσει στην υλοποίηση επένδυσης, ύψους 1 δισ. ευρώ, για την κατασκευή της δεύτερης λιγνιτικής μονάδας παραγωγής ρεύματος στη Φλώρινα.

Το μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει τη σύσταση ανεξάρτητης εταιρείας, στην οποία θα μετέχουν η ΔΕΗ, η εταιρεία CMEC και οι ιδιώτες-ιδιοκτήτες των λιγνιτωρυχείων, από τα οποία θα τροφοδοτείται ο σταθμός.
Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η επένδυση θα συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της ακριτικής περιοχής της Φλώρινας και της Δυτικής Μακεδονίας και στην αύξηση της απασχόλησης.
Επιπλέον, θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την περαιτέρω αναβάθμιση της λιγνιτικής παραγωγής με υπερσύγχρονη μονάδα βαθμού απόδοσης πάνω από 41,5% και ελαχιστοποίηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Έτσι, σε συνδυασμό με την προγραμματισμένη απόσυρση παλαιότερων μονάδων, θα βελτιωθεί τόσο η ανταγωνιστικότητα της λιγνιτικής παραγωγής της χώρας όσο και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Ποια είναι η κινεζική CMEC

Η CMEC είναι διεθνής Εργοληπτική Εταιρεία και Πάροχος Υπηρεσιών και ασχολείται, επίσης, σε διεθνές επίπεδο με το εμπόριο και τις επενδύσεις. Διαθέτει επιχειρηματικό δίκτυο σε περισσότερες από 150 χώρες στις πέντε ηπείρους ενώ είναι η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε κινεζικής κατασκευής ultra-super critical ανθρακικούς Σταθμούς Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας των 600 MW με άνθρακα στη διεθνή αγορά.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κινεζική εταιρεία στον τομέα των διεθνών βιομηχανικών logistics και έχει κατασκευάσει πλήθος έργων, όπως Θερμικοί και Υδροηλεκτρικοί Σταθμοί Παραγωγής και σταθμοί ΑΠΕ, Γραμμές Μεταφοράς, Εργοστάσια Τσιμέντων και Σιδηρουργίας, Πλοία, Στάδια, Κατοικίες, Σιδηροδρομικές γραμμές και Τραίνα, εγκαταστάσεις Ύδρευσης, Τηλεπικοινωνιών κ.λ.π. Από το 2012, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου