Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Ημέρα αργίας η 22α Οκτωβρίου για τη Δημοτική Κοινότητα Χαλάστρας-Εκδηλώσεις με την παρουσία του Πρ. Παυλόπουλου-Επίτιμος Δημότης του Δήμου Δέλτα, σε ειδική πανηγυρική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ενόψει του εορτασμού των Ελευθερίων της Χαλάστρας, με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου, η αυριανή ημέρα, Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016, κηρύσσεται ως ημέρα αργίας.
Έτσι τα καταστήματα και οι υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστά, ενώ και η λαϊκή αγορά που πραγματοποιείται στην οδό Αγίου Αθανασίου Κουλακιώτη, δεν θα πραγματοποιηθεί, κατόπιν απόφασης της Διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ημέρα αργίας η 22α Οκτωβρίου για τη Δημοτική Κοινότητα Χαλάστρας-Εκδηλώσεις με την παρουσία του Πρ. ΠαυλόπουλουΜε την ίδια απόφαση, ανήμερα της επετείου, θα πραγματοποιηθεί Γενικός Σημαιοστολισμός των Δημόσιων και Δημοτικών κτιρίων, των κτιρίων Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών, Επιχειρήσεων του Δημοσίου και των Τραπεζών του Δήμου Δέλτα, από ώρα 08:00 π.μ. μέχρι τη δύση του ηλίου.

Τό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου Δέλτα ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος
Αποτέλεσμα εικόνας για δημος δελτα
Στις 10.30 π.μ., θα τελεστεί πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χαλάστρας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος με την παρουσία του Μητροπολίτη Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Στις 11.15 π.μ. Τελετή αποκαλυπτηρίων αναθηματικής στήλης στην ανατολική είσοδο της Δημοτικής Κοινότητας Χαλάστρας (παραπλεύρως γηπέδου Καμπανιακού) προς τιμή των κατοίκων που στις 22-23 Οκτωβρίου 1912 έφτιαξαν γέφυρες για να περάσει ο Ελληνικός στρατός τον πλημμυρισμένο Αξιό ποταμό και να εισέλθει πρώτος ως απελευθερωτής στη Θεσσαλονίκη.

 Επιμνημόσυνη δέηση, ομιλία Δημάρχου, εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας από τον καθηγητή – πρώην Δήμαρχο Χαλάστρας κ. Γρηγόριο Χαντέ, κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρέλαση μαθητικών τμημάτων του 1ου, 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου, του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Χαλάστρας, του Χορευτικού Τμήματος Χαλάστρας του Κοινωνικού και Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Δέλτα, του Συλλόγου Δράσεων και Πολιτισμού «Η Χαλάστρα» καθώς και του 1ου Σύστημα Προσκόπων Χαλάστρας.

Στις 12.30 μ.μ., ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δέλτα (Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου) όπου θα εγκαινιάσει τις εκθέσεις «Η Ευζωνική Στολή» - συλλογή Α. και Λ. Χαΐτογλου και «Η ιστορία των Βαλκανικών Πολέμων 1912-13 / Η απελευθέρωση της Μακεδονίας» του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια θα ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης του Δήμου Δέλτα, σε ειδική πανηγυρική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου