Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Ευρεία σύσκεψη για τον Ε65


Ευρεία σύσκεψη για τον Ε65… Δηλώσεις Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών  (VIDEO)
Τον Μάρτιο παραδίδεται το τμήμα Τρίκαλα-Ξυνιάδα, αρχές του 2017 ξεκινάνε τα έργα Ξυνιάδα-Λαμία και... αναζητούνται χρήματα για το τμήμα Τρίκαλα-Εγνατία Οδός.
Ένας δρόμος χωρίς... αρχή και τέλος... Ένας δρόμος που ενώνει τέσσερις Περιφέρειες και έφερε τους εκπροσώπους τους στο ίδιο τραπέζι για να διεκδικήσουν το αυτονόητο. Στον Ε65 παραδίδεται σε λίγους μήνες το τμήμα από τα Τρίκαλα μέχρι την Ξυνιάδα, εντάσσεται στο ΕΣΠΑ το τμήμα από την Ξυνιάδα μέχρι την Λαμία, αλλά δεν υπάρχει καμία λύση στον ορίζοντα για το τμήμα από τα Τρίκαλα μέχρι την Εγνατία Οδό.
Για το νότιο τμήμα του αυτοκινητόδρομου οριστικοποιείται η ένταξη και χρηματοδότηση του μέσω του νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ), με το ποσό των 320 εκατομμυρίων ευρώ, με την τελική έγκριση να αναμένεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο τέλος του έτους», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Δέδες, εκτιμώντας ότι το έργο θα ξεκινήσει στις αρχές του 2017.

Ωστόσο, αναφορικά με το βόρειο τμήμα, ξεκαθάρισε πως “δεν μπορεί να ενταχθεί για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, γι’ αυτό και αναζητείται λύση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων”. “Έχουμε ήδη μία περίοδο 3-4 μηνών με σχετική αλληλογραφία με στελέχη της Τράπεζας, ελπίζοντας έως το τέλος του χρόνου να έχουμε θετικές εξελίξεις”
Στην Σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Βαγγέλης Σημανδράκος, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας και Δήμαρχος φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος, οι Δήμαρχοι Γρεβενών και Δεσκάτης Γ. Δασταμάνης και Δημήτρης Καραστέργιος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας και Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Καναβός
Δείτε το Βίντεο από το Δελτίο Ειδήσεων του West Channel με τον Δημήτρη Βακρατσά και τον Σχολιασμό του Θεόφιλου Παπαδόπουλου.
Καθώς και την Συνέντευξη του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών Βαγγέλη Σημανδράκου στον Δελτίο του West Channel και στον Δημοσιογράφο Δημήτρη Βακρατσά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου