Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

Fleetwood Mac

Fleetwood Mac είναι ένα βρετανικό-αμερικανικό ροκ μπάντα που δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 1967 στο Λονδίνο. Η μπάντα έχει πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο, που τους καθιστά ένα από τα best-seller μπάντες όλων των εποχών . Το 1998, επιλεγμένα μέλη των Fleetwood Mac, εγκαταστάθηκε στο Rock and Roll Hall of Fame , και έλαβε το βραβείο Brit για τη σημαντική προσφορά στη μουσική.

Οι δύο πιο επιτυχημένες περιόδους για το συγκρότημα ήταν κατά τη διάρκεια του τέλη του 1960 Βρετανοί μπλουζ έκρηξη, όταν οδηγήθηκαν από τον κιθαρίστα Peter Green και πέτυχε μια σειρά UK ένα με " Albatross "? [5] και 1975-1987, ως πιο pop- προσανατολισμένη πράξη, που χαρακτηρίζει Christine McVie , Lindsey Buckingham και Stevie Nicks . Το δεύτερο άλμπουμ Fleetwood Mac, μετά την ενσωμάτωση του Buckingham και η Nicks, 1977 είναι φήμες , που παράγεται τέσσερις US Top 10 singles και παρέμεινε στο Νο 1 στο διάγραμμα αμερικανικού άλμπουμ για 31 εβδομάδες, καθώς και φτάνοντας την πρώτη θέση σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο. Μέχρι σήμερα, το άλμπουμ έχει πουλήσει πάνω από 40 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, καθιστώντας την το όγδοο υψηλότερο σε πωλήσεις άλμπουμ όλων των εποχών .


Η μπάντα επιτευχθεί πιο μέτρια επιτυχία μεταξύ 1971 και 1974, όταν το line-up που περιλαμβάνονται Bob Welch , κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 μεταξύ της αναχώρησης και επιστροφής των Nicks και του Μπάκιγχαμ, και κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2000, όταν η Christine McVie ήταν απούσα.

Λόγω των πολλών αλλαγών lineup, το μόνο αρχικό μέλος που είναι παρόν στη ζώνη είναι drummer Mick Fleetwood . Παρά το γεγονός ότι ο ιδρυτής μπάντα Πράσινο όνομά του από την ομάδα με το συνδυασμό των επωνύμων των δύο πρώην bandmates του (Fleetwood και McVie) από τον John Mayall 's Bluesbreakers , ο μπασίστας John McVie έπαιξε ούτε για το πρώτο single τους, ούτε σε πρώτες συναυλίες τους, όπως ο ίδιος αρχικά αποφάσισε να αναστείλει με Mayall. Πληκτράς Christine McVie, ο οποίος εντάχθηκε στο συγκρότημα το 1970, ενώ παντρεμένη με τον John McVie, έχει εμφανιστεί σε κάθε άλμπουμ, εκτός από το ντεμπούτο άλμπουμ, είτε ως μέλος είτε ως session μουσικός. Έφυγε από το συγκρότημα το 1998, αλλά επέστρεψε το 2014.
 Fleetwood Mac discography
Studio albums
Fleetwood Mac (1968)
Mr. Wonderful (1968)
Then Play On (1969)
Kiln House (1970)
Future Games (1971)
Bare Trees (1972)
Penguin (1973)
Mystery to Me (1973)
Heroes Are Hard to Find (1974)
Fleetwood Mac (1975)
Rumours (1977)
Tusk (1979)
Mirage (1982)
Tango in the Night (1987)
Behind the Mask (1990)
Time (1995)
Say You Will (2003)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου