Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Εκλογές αύριο στον δήμο Θεσσαλονίκης

Εκλογές αύριο στον δήμο ΘεσσαλονίκηςΔιαμάχες, αλληλοκατηγορίες, ασφαλιστικά μέτρα και παραιτήσεις συνθέτουν το παζλ των εκλογών στον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σε τεταμένο κλίμα αναμένεται να στηθούν κάλπες αύριο Πέμπτη στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Περίπου 2000 εργαζόμενοι θα συμμετέχουν στις εκλογές του μεγαλύτερου δημοσιοϋπαλληλικού συλλόγου στην χώρα, του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης (ΣΕΔΘ).

Η απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων να μην επιτραπεί η συμμετοχή του ψηφοδελτίου που πρόσκειται στην Χρυσή Αυγή έφερε εντάσεις και παραιτήσεις μεταξύ των μελών της εφορευτικής επιτροπής. Από τα πέντε μέλη της εφορευτικής παραιτήθηκαν τα τέσσερα με αποτέλεσμα την όλη διαδικασία των εκλογών να πάρει πάνω του το εναπομείναν μέλος.



Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα τα οποία απορρίφθηκαν ενώ αναμένεται να προσβάλει την διαδικασία και το αποτέλεσμα των εκλογών.

Κόντρες και μεταξύ των παρατάξεων

Οι εκλογές στον ΣΕΔΘ έχουν ξεκινήσει παρασκηνιακά το τελευταίο δίμηνο με «πόλεμο» και αλληλοκατηγορίες μεταξύ των εργαζομένων στα social media.
Την μάχη για την πρώτη θέση αναμένεται να δώσει η «Δύναμη Ενότητας» του μέχρι πρότινος προέδρου Κώστα Ξανθόπουλου όπου χαρακτηρίζεται ως φιλομπουταρική ενώ στα ψηφοδέλτιά της συμμετέχει σημαντικό ποσοστό «γαλάζιων» στελεχών προσκείμενα στον επικεφαλής των «Εντάξει» Σταύρο Καλαφάτη.

Μαζί της θα κοντραριστεί η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση (ΑΔΗΚ), που εκλέχθηκε πρώτη δύναμη στις πρόσφατες εκλογές για το υπηρεσιακό συμβούλιο των μονίμων υπαλλήλων του δήμου Θεσσαλονίκης, με ξεκάθαρη  αντισυστημική και αντιμπουταρική θέση και σύνθεση.

Δυνατό ψηφοδέλτιο κατεβάζει για μια ακόμη φορά και η παράταξη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ-ΠΑΜΕ) του ΚΚΕ. Στις εκλογές συμμετέχουν η παράταξη «Αγωνιστική Ενωτική Κίνηση» όπου συμμετέχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, της Λαϊκής Ενότητας και των πρώην εργαζομένων του δήμου Τριανδρίας και η παράταξη «Η Ελπίδα Έρχεται».
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || sirmatsis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου