Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Φωτόπουλος: Αναχρονιστικός, ξεπερασμένος και παράλογος ο σχεδιασμός των διοδίων στα Διαβατά

Φωτόπουλος: Αναχρονιστικός, ξεπερασμένος και παράλογος ο σχεδιασμός των διοδίων στα ΔιαβατάΈντονη είναι η αντίδραση του δήμου Δέλτα με αφορμή τον σχεδιασμό κατασκευής διοδίων στην περιοχή μεταξύ του κόμβου του ΤΙΤΑΝ και του κόμβου των Διαβατών.

«Τέτοιοι σχεδιασμοί είναι αναχρονιστικοί, ξεπερασμένοι, παράλογοι και απαράδεκτοι. Εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι. Δεν θα επιτρέψουμε ο Δήμος Δέλτα να γίνει ο μοναδικός Δήμος σε όλη την Ελλάδα στα όρια του οποίου θα λειτουργούν δύο σταθμοί διοδίων, σε απόσταση μόλις 20 χιλιομέτρων μεταξύ τους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος του Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος.

Όπως λέει ο ίδιος, η επιβολή διοδίων στη καθημερινότητα των κατοίκων του δήμου Δέλτα είναι απόδειξη ότι «αγνοούν, πρώτον, την οικονομική δυσκολία των πολιτών και, δεύτερον, ότι εδώ και χρόνια η Θεσσαλονίκη ξεκινά από τη Νέα Μηχανιώνα και φτάνει ως τα Νέα Μάλγαρα. Δημότες του Δήμου Δέλτα που κατοικούν στα όρια του Δήμου, θα πρέπει να πληρώνουν 2 φορές διόδια για να μετακινηθούν προς και από την ανατολική Θεσσαλονίκη».


Κατά τον δήμαρχο το τμήμα αυτό της Εγνατίας Οδού, από τον κόμβο της ΠΑΘΕ έως τον κόμβο του ΤΙΤΑΝ, λειτουργεί εξαρχής ως περιφερειακή αστική οδός, ένας δρόμος μέσω του οποίου μετακινούνται καθημερινά χιλιάδες Θεσσαλονικείς απλώς για να πάνε στις δουλειές τους και να επιστρέψουν στα σπίτια τους. «Είναι προφανές ότι η επιβολή διοδίων στο συγκεκριμένο σημείο θα επιβαρύνει κυκλοφοριακά το πολεοδομικό συγκρότημα, διότι οι οδηγοί θα αποφεύγουν την εξωτερική περιφερειακή λόγω των διοδίων, και οικονομικά όσους είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται μέσω αυτής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Δέλτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου