Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη

Σε επ' αόριστον επίσχεση εργασίας προχωρούν από σήμερα Δευτέρα 15 Μαΐου οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ μετά και τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Συνδικάτου Εργαζομένων. Συνεπώς, η Θεσσαλονίκη μένει χωρίς λεωφορεία, αφού στην περίπτωση αυτή δεν κυκλοφορούν ούτε αστικά με προσωπικό ασφαλείας.
«Θα πάρουμε ασφαλιστικά εφόσον επιμένουν. Εμείς ειδοποιήσαμε όλους τους μετόχους οδηγούς να πάνε να αναλάβουν υπηρεσία. Ειδοποιήσαμε και την αστυνομία να έχει ενισχυμένη δύναμη έξω από τα δύο αμαξοστάσια για να αποφύγουμε τυχόν δυσάρεστα πράγματα. Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες αυτοί οι οδηγοί είναι περίπου 185», δήλωσε στη ThessNews ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης χθες, επαναλαμβάνοντας έτσι τη θέση της Διοίκησης, η οποία ήταν αντίθετη στην απόφαση των εργαζομένων για επίσχεση.

Επιτροπές περιφρούρησης δημιουργήθηκαν από τους εργαζόμενους, οι οποίες βρίσκονται στα αμαξοστάσια του ΟΑΣΘ σε Φοίνικα και Σταυρούπολη από νωρίς σήμερα το πρωί, ώστε να μην επιτραπεί σε κανέναν να εργαστεί, μετά και τις πληροφορίες για δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού. Διακριτική είναι η παρουσία της αστυνομίας στα δυο συγκεκριμένα σημεία, ενώ μέχρι στιγμής επικρατεί ηρεμία.

Αύριο, Τρίτη, στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τη διοίκηση και το σωματείο εργαζομένων του ΟΑΣΘ.


Υπενθυμίζεται ότι ο αρμόδιος για το θέμα του ΟΑΣΘ υπουργός εκτόξευσε πυρά στον Οργανισμό μέσω συνέντευξης στην Thessnews που κυκλοφορεί αποκαλώντας τον ΟΑΣΘ «μόρφωμα που έγινε με νόμο και με νόμο θα αλλάξει»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου