Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Τι συζήτησαν Κουτσούμπας και δήμαρχος Καβάλας για τα διόδια στην Εγνατία

Τι συζήτησαν Κουτσούμπας και δήμαρχος Καβάλας για τα διόδια στην ΕγνατίαΑπό το Δημοτικό Μουσείο Καπνού, όπου μέσα από τα εκατοντάδες εκθέματα παρουσιάζονται οι πολύχρονοι αγώνες των χιλιάδων καπνεργατών και καπνεργατριών της πόλης, ξεκίνησε την επίσκεψή του στην Καβάλα ο Δημήτρης Κουτσούμπας, συνέχοντας την περιοδεία του σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στη συνέχεια, συναντήθηκε στο δημαρχείο με τη δήμαρχο Καβάλας  με την οποία συζήτησε για όλα τα μείζονα προβλήματα της περιοχής.

Μετά την ολοκλήρωση του τετ α τετ με τη Δήμητρα Τσανάκα ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στα προβλήματα «της ανεργίας, της υποαπασχόλησης, που μαστίζουν και εδώ την περιοχή της Καβάλας, ιδιαίτερα τα προβλήματα με το εργοστάσιο των Λιπασμάτων και τα προβλήματα που έχουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι πρέπει να έχουν τη δουλειά τους, μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, να μπορέσει να λειτουργήσει το εργοστάσιο και να παράγει. Αλλά και άλλους τομείς της οικονομίας, οι οποίοι πρέπει να αναπτυχθούν για να μπορεί να βρει δουλειά ο κόσμος και να έχει σταθερό εισόδημα».

«Ταυτόχρονα», συνέχισε ο γ.γ. της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος, «δεν ξέφυγε από την προσοχή μας το μεγάλο πρόβλημα των διοδίων, αυτό το επιπλέον χαράτσι που καλείται να πληρώσει και ο λαός της Καβάλας, της ευρύτερης περιοχής, σε μια περίοδο όπου κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή, η λαϊκή οικογένεια βάζει το χέρι στη τσέπη για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ, να πληρώσει τους φόρους, να πληρώσει για μια σειρά άλλες λαϊκές ανάγκες και τώρα να πληρώσει και τη μετακίνησή του για να πάει στη δουλειά του, για να πάει το καλοκαίρι να κάνει ένα μπάνιο».



Αναφερόμενος στα εθνικά ζητήματα ζήτησε από το λαό να είναι σε ετοιμότητα «να αντιπαλέψει οποιαδήποτε επίθεση, οποιαδήποτε εμπλοκή της Ελλάδας σε σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, σε σχεδιασμούς άλλων δυνάμεων που δεν είναι για τα συμφέροντά του, ούτε αφορούν την άμυνα της πατρίδας. Από αυτήν τη σκοπιά θα πρέπει ο λαός μας να παλέψει και αυτό το μήνυμα θέλουμε να εκπέμψουμε και από τη σημερινή συνάντηση, εδώ, στην Καβάλα».

Στη συνέχεια, ο ισχυρός άνδρας του Περισσού συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο. Οι δύο άντρες συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με την συνολικότερη ανάπτυξης της περιοχής της ανατολικής Μακεδονίας.

«Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ανεργίας», υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας, «υποαπασχόλησης, με τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις, με ελλείψεις που υπάρχουν και στην περιφερειακή διοίκηση -εγώ θα έλεγα και γενικότερα στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση- όπως σε όλη τη χώρα, με την υποχρηματοδότηση ουσιαστικά από τη μεριά του κεντρικού κράτους και της κυβέρνησης της σημερινής. Ταυτόχρονα το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτό το διάστημα ο λαός της περιοχής είναι τα διόδια. Ένα νέο χαράτσι, δηλαδή, που θα κληθεί πάλι να πληρώσει ο λαός μέσα στα τόσα άλλα μνημονιακά και αντιλαϊκά μέτρα, που επιβαρύνεται όλα αυτά τα χρόνια και τελευταία με το νέο 4ο μνημόνιο, συν τα χθεσινά μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Ερωτηθείς αναφορικά με τη λειτουργία των νέων σταθμών διοδίων, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε: «Με κινητοποιήσεις του λαού, αλλά κυρίως με ανάδειξη του προβλήματος στη Βουλή και παντού όπου μπορούμε, θα σταματήσει αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο οι εθνικοί δρόμοι της χώρας να παραχωρούνται σε ιδιώτες, στο ιδιωτικό κεφάλαιο και να πληρώνει ο ελληνικός λαός από την τσέπη του, για ένα πράγμα το οποίο έπρεπε να είναι δικαίωμά του, να μπορεί να μετακινείται ελεύθερα, για να πηγαίνει σπίτι του, να πηγαίνει στην εργασία του, για να πηγαίνει τις διακοπές του όταν μπορεί, για οποιεσδήποτε εργασίες. Δεν μπορεί να πληρώνει τους εθνικούς δρόμους».

Το βράδυ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο,  ο κ. Κουτσούμπας θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση φίλων και στελεχών του κόμματος στην παραλία της Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου