Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Αναβλήθηκε η συνέλευση των μετόχων της ΕΛΒΟ-Υπό κατάληψη το εργοστάσιο

Αναβλήθηκε η συνέλευση των μετόχων της ΕΛΒΟ-Υπό κατάληψη το εργοστάσιοΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σε κατάληψη του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων στη Σίνδο Θεσσαλονίκης προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την πραγματοποίηση της γενικής συνέλευσης των μετόχων, που έχει ως θέμα τη μεταφορά της έδρας της εταιρείας.

Όπως μάλιστα έγινε νωρίτερα γνωστό, λόγω της κατάληψης αναβλήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση που ήταν προγραμματισμένη για τις 3 και μισή το μεσημέρι.

Σε ανακοίνωση του σωματείου τους αναφέρουν ότι δεν θα επιτρέψουν να δοθεί η χαριστική βολή στην ΕΛΒΟ και υπογραμμίζουν ότι «η ΕΛΒΟ πρέπει να παραμείνει στην ιδιοκτησία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την ασφάλεια της χώρας και το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων».

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛΒΟ τελεί υπό πώληση και έχουν καταθέσει προσφορές για την αγορά του 85,49% των μετοχών της.

Την πουλάνε για 10 εκατ. ευρώ, την ώρα που μόνο τα ανταλλακτικά για οχήματα του στρατού τα οποία διαθέτει η εταιρία κοστίζουν 12 εκατ. ευρώ δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος των εργαζομένων Θ. Αλιόγκας.


Χαρίζονται και τα χρέη της ΕΛΒΟ ύψους 130 εκατ. ευρώ, καθώς μετά την ειδική εκκαθάριση, μηδενίζονται σύμφωνα με τον κ. Αλιόγκα.

Είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους διαμηνύοντας πως δεν θα παραδώσουν σε κανέναν τα κλειδιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου