Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Βόμβα από Digea: Δεν ανανεώνει τη σύμβαση με την ΕΡΤ

Βόμβα από Digea: Δεν ανανεώνει τη σύμβαση με την ΕΡΤΗ εταιρεία Digea γνωστοποίησε την Τετάρτη ότι δεν πρόκειται να ανανεώσει τη σύμβαση με την ΕΡΤ, η οποία λήγει τον επόμενο Οκτώβριο, με το επιχείρημα ότι η κρατική τηλεόραση έχει ευθύνες για τη μη διεξαγωγή διαγωνισμού προμήθειας πομπών επίγειας ψηφιακής εκπομπής.


Σε συνέντευξη Τύπου, ο αντιπρόεδρος της Digea Πάνος Κυριακόπουλος δήλωσε ότι η εταιρεία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον συγκεκριμένο πολυπλέκτη για την καλύτερη εκμετάλλευση του φάσματος.

Ακόμα, η Digea δηλώνει έτοιμη να υποστηρίξει τεχνικά την εκπομπή υψηλής ευκρίνειας και χαρακτηρίζει μονόδρομο την υιοθέτηση της τεχνολογίας εκπομπής DVB-T2, καλώντας την Πολιτεία να εναρμονιστεί με τις εξελίξεις.

Όπως υποστήριξαν ο πρόεδρος της Digea Κώστας Κιμπουρόπουλος, ο αντιπρόεδρος Πάνος Κυριακόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος Νίκος Μαστοράκης, στο πλαίσιο της απόδοσης τμήματος του τηλεοπτικού φάσματος στις τηλεπικοινωνίες (2ο ψηφιακό μέρισμα) η μετάβαση στην τεχνολογία DVB-T2 αποτελεί πρακτική όλων των Ευρωπαϊκών χωρών αλλά και προτροπή της ΕΕ για τη βέλτιστη αξιοποίηση του τηλεοπτικού φάσματος.


Πρόσθεσαν ότι η Digea καλύπτει στο 100% αυτό που η Πολιτεία καθόρισε ότι πρέπει να καλύπτεται, μέσω του Χάρτη Συχνοτήτων, και βάσει μετρήσεων της ΕΕΤΤ το 97% του πληθυσμού έχει πρόσβαση στο ψηφιακό σήμα.

Ο πρόεδρος της Digea σημείωσε  ακόμα ότι η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να γίνει με τις σωστές προδιαγραφές «για να μη βρεθούμε και πάλι σε αδιέξοδο» υποστηρίζοντας ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, με την απόφασή του για τις επτά άδειες γενικού περιεχομένου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για θεματικές.

Τέλος, τα στελέχη της Digea, αναφερόμενα σε αιτιάσεις περί υψηλού κόστους τιμολόγησης των καναλιών, υποστήριξαν όπως διαβάζουμε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η τιμολόγηση για την εκπομπή του σήματος των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας, γίνεται βάσει συγκεκριμένου μοντέλου το οποίο έχει καθοριστεί από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και ότι το μοντέλο αυτό ευνοεί ιδιαίτερα τα περιφερειακά κανάλια τα οποία θα χρειαζόταν να επενδύσουν πολλαπλάσια εάν υλοποιούσαν μόνα τους το αντίστοιχο δίκτυο εκπομπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου