Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Πάνε για αναβολή εκλογών στην Κεντροαριστερά;

Πάνε για αναβολή εκλογών στην Κεντροαριστερά; Κίνδυνος να εξελιχθούν σε φιάσκο οι εκλογές στην Κεντροαριστερά καθώς το ζήτημα με την ηλεκτρονική ψηφοφορία ταλαιπωρεί την εσωκομματική διαδικασία. Πλέον κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει ακόμα και την αναβολή, όπως συνέβη και στις αντίστοιχες εκλογές στη Νέα Δημοκρατία.

Η συνεδρίαση της επιτροπής υπό τον Νίκο Αλιβιζάτο για την διαδικασία ανάδειξης προέδρου για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς ήταν να συνεδριάσει σήμερα αλλά τελικά αναβλήθηκε μέχρι νεωτέρας, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου θα περιμένει μέχρι τέλους την μοναδική εταιρία κινητής τηλεφωνίας που εξετάζει το ενδεχόμενο να μπορεί να διασφαλίσει πλήρως την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Πλέον είναι υπαρκτός και συζητείται εντός του νέου φορέα οι εκλογές να πάρουν μια μικρή αναβολή (από τις 5 και 12 Νοεμβρίου που έχουν ανακοινωθεί) αν δεν μπορεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να στηθούν και κανονικές και ηλεκτρονικές κάλπες. Άλλωστε η πλειοψηφία των υποψηφίων επιθυμεί να «ανοίξει» η διαδικασία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Όμως όταν τεθεί επί του πρακτέως μια ενδεχόμενη αναβολή της εκλογικής διαδικασίας κανείς δεν ξέρει τι στάση θα κρατήσουν οι υποψήφιοι καθώς μια μακρά προεκλογική εκστρατεία δεν είναι αυτό που επιθυμούν όλοι στην Κεντροαριστερά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || sirmatsis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου