Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η νέα γέφυρα Αξιού στη Θεσσαλονίκη

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η νέα γέφυρα Αξιού στη ΘεσσαλονίκηΗ Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ολοκλήρωσε και παρέδωσε στην κυκλοφορία τη νέα γέφυρα Αξιού, που συνδέει το Ανατολικό με τη Βραχιά του Δήμου Δέλτα. Τα εγκαίνια της ανακατασκευασμένης γέφυρας πραγματοποίησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μαζί με τον Δήμαρχο Δέλτα Ευθύμιο Φωτόπουλο.

Στην τελετή των εγκαινίων της γέφυρας, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι «με την ανακατασκευή της γέφυρας βάζουμε τέλος στην ταλαιπωρία των συμπολιτών μας και κυρίως των αγροτών, που αναγκάζονταν για πολλά χρόνια να διανύουν καθημερινά τεράστιες αποστάσεις -ακόμα και 40 χιλιομέτρων- προκειμένου να προσεγγίσουν τα χωράφια τους, τα οποία βρίσκονται σε απόσταση μόλις ενός ή δύο χιλιομέτρων. Αυτή η επιβάρυνση σταματάει εδώ, σήμερα. Αποκαταστήσαμε τη λειτουργικότητα του υφιστάμενου οδικού δικτύου εκατέρωθεν του ποταμού Αξιού και εξομαλύναμε πλήρως την κατάσταση ώστε να πραγματοποιούνται χωρίς εμπόδια, οι αγροτικές και παραγωγικές δραστηριότητες της περιοχής».



Η γέφυρα έχει μήκος 171,2 μέτρα, πλάτος 9 μέτρα και ύψος 2,05 μέτρα. Πέραν της ανακατασκευής της γέφυρας ολοκληρώθηκαν όλα τα έργα σύνδεσής της με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο και όλες οι απαραίτητες οδικές προσβάσεις εκατέρωθεν του ποταμού Αξιού.

Όπως υπενθύμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, τον Ιούνιο του 2012 στη διάρκεια των εκσκαφών, εντοπίστηκε πολεμικό υλικό, που καθυστέρησε επιπλέον για περίπου δυο χρόνια την ολοκλήρωση των έργων. Ακολούθησαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με το Τάγμα Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς του Στρατού και διασφαλίστηκε στο ακέραιο η λειτουργικότητα και η ασφάλεια συνολικά του χώρου, που ήταν προαπαιτούμενο για να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής της γέφυρας.

«Αυτή η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας απέδειξε για ακόμα φορά ότι και στις πιο δύσκολες περιόδους και συνθήκες, μπορείς να είσαι αποτελεσματικός και να παράγεις έργο, με σκληρή δουλειά, με επιμονή και υπομονή και με επίγνωση της ευθύνης απέναντι στον τόπο και τους πολίτες», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας συνεχάρη τον Δήμαρχο Δέλτα, Ευθύμιο Φωτόπουλο, όχι μόνο για τη συνδρομή του και τη συνεργασία του στην ολοκλήρωση του έργου, αλλά και για τη σκληρή και μεθοδική δουλειά του στην αντιμετώπιση των τοπικών ζητημάτων.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Φωτόπουλος δήλωσε «συγκινημένος γιατί έπειτα από πολυετή προσπάθεια έναντι των δυσκολιών της γραφειοκρατίας, νιώθω την ικανοποίηση της ουσιαστικής προσφοράς στους συμπολίτες μου Είμαι και υπερήφανος γιατί μέσα από εξαιρετική συνεργασία τα τελευταία χρόνια με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Απόστολο Τζιτζικώστα καταφέραμε σε μόλις τρία χρόνια να τρέξουμε τις διαδικασίες και να ολοκληρώσουμε ένα έργο που εκκρεμούσε 14 ολόκληρα χρόνια».

Αναφερόμενος στις καθυστερήσεις υλοποίησης του έργου, ο κ. Φωτόπουλος σημείωσε ότι αυτές προήλθαν «από το γκρέμισμα της παλιάς γέφυρας, από τις βόμβες που βρέθηκαν και καθυστέρησαν πολύ το έργο, από την πρώτη δημοπρασία το 2009 και την πτώχευση του αναδόχου, την επαναπροκήρυξη, τα φουσκωμένα νερά του Αξιού το χειμώνα που εμπόδιζαν τις εργασίες, μέχρι τη γραφειοκρατία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου