Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Υπέρ της αλλαγής ταυτότητας φύλου το 55%

Δημοσκόπηση

Νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας το Σάββατο, δείχνει πως οι πολίτες τάσσονται υπέρ του νομοσχεδίου για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας. Ωστόσο, το 37% πιστεύει ότι θα έπρεπε να ισχύει μετά την ηλικία των 15 ετών.

Η έρευνα κοινής γνώμης της Palmos Analysis για το tvxs.gr, εξετάζει ακόμη πως βλέπουν οι πολίτες την κατάσταση στη χώρα, στο νοικοκυριό τους αλλά και το μέλλον.

Νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου

Οι πολίτες, στην ερώτηση «είστε υπέρ ή κατά της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου που προωθεί η κυβέρνηση» απαντούν ότι είναι υπέρ σε ποσοστό 55%, ωστόσο, το 37% πιστεύει ότι θα πρέπει να ισχύει μετά την ηλικία των 15 ετών ενώ το 18% από την ηλικία των 15 ετών.

Κατά δηλώνει το 37% των ερωτηθέντων.
Για την κατάσταση της χώρας και του νοικοκυριού 

Οι πολίτες σε ποσοστό 60% πιστεύουν ότι η κατάσταση για την χώρα θα είναι χειρότερη το 2018 σε σχέση με το 2017. Το 24% πιστεύει ότι θα είναι ίδια και μόλις το 15% ότι θα είναι καλύτερη.

Αναφορικά με το νοικοκυριό τους το 58% πιστεύει ότι η κατάσταση θα είναι χειρότερη το 2018 σε σχέση με το 2017, ενώ το 27% πιστεύει ότι θα είναι ίδια και μόλις το 13% καλύτερη. 

Για την αντιπολιτευτική στάση ΝΔ - ΔΗΣΥ

Τέλος η πλειοψηφία των ερωτηθέντων διαφωνεί με την απόφαση ΝΔ και ΔΗΣΥ να καταψηφίζουν διατάξεις στη Βουλή, είτε διαφωνούν είτε συμφωνούν, αν δεν τις ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ. Συγκεκριμένα το 55% διαφωνεί με τη στάση αυτή, το 31% συμφωνεί, ενώ το 15% ούτε συμφωνεί, ούτε διαφωνεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου