Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Το μεγάλο βήμα της Φώφης και η ευθύνη των άλλων (Μιχάλης Κυριακίδης)


Fofi_victory1
H εκλογική διαδικασία  για την ανάδειξη του ηγέτη του Νέου Φορέα που συνενώσει  όλες τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας και του φιλελεύθερου  μεταρρυθμιστικού κέντρου ολοκληρώθηκε.

Η συμβολή του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου και της ομάδας του ήταν καθοριστική, παρά τα λάθη που έγιναν.

Οι 210.000 πολίτες που συμμετείχαν στη διαδικασία αυτή επέλεξαν την κ. Φώφη Γεννηματά να ηγηθεί της διαδικασίας της δημιουργίας του Νέου Φορέα, που θα ενώσει, όλο αυτόν τον χώρο.

Ισχυρη, όμως είναι και η παρουσία  του Νίκου Ανδρουλάκη, του Γιώργου Καμίνη, του Σταύρου Θεοδωράκη και των άλλων  υποψηφίωων.

Καθήκον και ευθύνη της κ. Γεννηματά, είναι να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία για το συνέδριο και την συγκρότηση του νέου φορέα.

Είναι σαφές το μήνυμα που έστειλε χθες ο πρ. πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης: «Η προσπάθεια αυτή πρέπει να έχει άμεση συνέχεια. Να δημιουργηθεί ένα κοινό όργανο από τους κύριους πρωταγωνιστές, για να απαντήσει ενωμένο στα δυο κύρια προβλήματα: την πορεία προς το συνέδριο και τις πολιτικές κατευθύνσεις της παράταξης.


Η παραδοσιακή άποψη πως «οι νικητές διατάσσουν και οι ηττημένοι υπακούουν» δεν πρέπει να ισχύσει. Ένας και μόνον είναι ο κανόνας της μελλοντικής επιτυχίας: Όλοι μαζί».

Από σήμερα, λοιπόν αρχίζει ο διάλογος και η σύγκρουση ιδεών, για τα χαρακτηριστικά και τη φυσιογνωμία του Νέου Φορέα.  Μια διαδικασία που πρέπει να είναι ζωντανή και γόνιμη. «Σύγκρουση ιδεών, όχι βία και μισαλλοδοξία», κατά την συμβουλή  του Λεωνίδα Κύρκου

Μπορεί η  Φώφη Γεννηματά να κέρδισε αυτή τη μάχη. Ωστόσο, τη δεσμεύει η συμμετοχή των 210.000 και πλέον πολιτών να κάνει με αποφασιστικότητα τα επόμενα βήματα.

Και οι άλλοι;

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Γιώργος Καμίνης, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιάννης Μανιάτης  πρέπει να εκφράσουν την ισχυρή μεταρρυθμιστική τάση του Νέου Φορέα και να προτείνουν στο συνέδριο τις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για ένα νέο σύγχρονο κόμμα.

Κυρίως, όμως να προτείνουν τις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα για να βγεί από το τέλμα…

Δημοσιογράφος,Δ/ντής Σύνταξης της «Μεταρρύθμισης>>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου