Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Το πρώτο βήμα έγινε: Πού συμφώνησαν Γεννηματά και Θεοδωράκης

Στη συγκρότηση «επιτροπής θέσεων και διαλόγου με την κοινωνία», που στόχο θα έχει να προσφέρει λύσεις στα προβλήματα της χώρας συμφώνησαν Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης τους, που διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες.

«Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ καλούν τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου να συζητήσουν για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία. Αυτό μας ενδιαφέρει, δεν μας ενδιαφέρει να σώσει ο καθένας τον μηχανισμό του», ανέφερε μετά τη συζήτηση ο Σταύρος Θεοδωράκης, τονίζοντας πως η επιτροπή αυτή θα πρέπει μέσα σε δύο μήνες να παρουσιάσει τα συμπεράσματά της.
«Το προσκλητήριο αφορά τους προοδευτικούς πολίτες από παντού», προσέθεσε, διευκρινίζοντας πως δεν αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και την Ένωση Κεντρώων, με την έννοια των κεντρικών μηχανισμών.


«Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξυπηρετεί τις προοδευτικές δυνάμεις, έχει μια συντηρητική πολιτική και ως εκ τούτου σε αυτόν τον διάλογο δεν συμμετέχει», επεσήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ενώ για την Ένωση Κεντρώων δήλωσε πως «αν αναφερόμαστε στον κεντρικό μηχανισμό, δεν θεωρούμε ότι υπάγεται σε αυτό που λέμε μεταρρυθμιστικές προοδευτικές δυνάμεις της χώρας»

«Με την κ. Γεννηματά είπαμε ότι είναι απαραίτητο να συναινέσουμε στην ύπαρξη μιας επιτροπή θέσεων και διαλόγου με την κοινωνία, που δεν θα έχει πλειοψηφία ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε το Ποτάμι, αλλά που οι περισσότεροι θα προέρχονται από την κοινωνία. Μιας επιτροπής που θα δώσει ένα πλαίσιο θέσεων και ένα συμπέρασμα από τη δυνατότητα σε αυτό το εγχείρημα να προστεθεί νέος κόσμος , να δούμε δηλαδή εάν πραγματικά προστίθεται νέος κόσμος σε μια μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξουμε τη χώρα», τόνισε, ακόμη.

«Το θέμα δεν είναι να ενωθούν οι μηχανισμοί για να σωθούν, το θέμα είναι να συνεργαστούμε για να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε πως το Ποτάμι δεν δέχεται «καμία πίεση για κανενός είδους συνεργασία», εξηγώντας πως «όποιες συνεργασίες κάνουμε τις κάνουμε γιατί θεωρούμε ότι είναι απαραίτητες για την κοινωνία».

«Αυτή τη στιγμή είναι απαραίτητο να ξέρει η κοινωνία ότι υπάρχουν στον προοδευτικό, μεσαίο, κεντρώο χώρο -ο καθένας δίνει έναν δικό του ορισμό- δυνάμεις φιλελεύθερες, προοδευτικές, αριστερές, μεταρρυθμιστικές, της οικολογίας, που βασανίζονται για να βρουν ένα καινούργιο πλαίσιο που να απαντά στα μεγάλα προβλήματα που έχει σήμερα ο τόπος. Αυτό προσπαθούμε», είπε.
Φώφη: Εγινε το πρώτο βήμα
Από την πλευρά της, η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε πως αυτό ήταν το πρώτο βήμα για την δημιουργία ενός προοδευτικού ρεύματος, το οποίο θα βρεθεί δίπλα στις αγωνίες των πολιτών.
«Από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να διαμορφωθεί ένα δυναμικό, προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό ρεύμα που θα δώσει ελπίδα στους προοδευτικούς πολίτες, θα απαντήσει στις αγωνίες του ελληνικού λαού και θα σταθεί απέναντι στην προσπάθεια της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσουν ένα νέο δίπολο, διχαστικό, που μόνο σε αδιέξοδο οδηγεί», δήλωσε.
Σημειολογικά πάντως η Φώφη Γεννηματά προσήλθε με πράσινης απόχρωσης (λαχανί) μακριά μπλούζα και ο Σταύρος Θεοδωράκης την υποδέχθηκε με γκρι κοστούμι και γαλάζιο πουκάμισο.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου