Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

Γεννηματά: Συνυπογράψτε την πρόταση για Εξεταστική από το 2001 μέχρι σήμερα


«Όποιος δεν φοβάται, ας συνυπογράψει μαζί μας την πρόταση που έχουμε καταθέσει. Θεωρώ αδιανόητο η Εξεταστική Επιτροπή να μην επεκταθεί και στη διερεύνηση όλων των οικονομικών επιλογών από το 2001 μέχρι σήμερα». Αυτό δήλωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για ανίερη συμφωνία σιωπής των δύο κομμάτων. Διευκρίνισε ωστόσο ότι το κόμμα της θα υπερψηφίσει την πρόταση της ΝΔ.

«Εμείς δεν θα υποκύψουμε στη σεναριολογία: ήξερε, δεν ήξερε, ήταν plan A, plan B, plan X, ήταν δόλος ή πλάνη;
Αυτά πρέπει να διερευνηθούν και από τη Βουλή και από τη Δικαιοσύνη. Για να μάθει ο ελληνικός λαός ποιες ήταν οι αποφάσεις και οι σχεδιασμοί που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Για να διερευνηθούν οι πολιτικές και τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών και άλλων προσώπων», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά και προσέθεσε: «Αρκετά ταλαιπωρείται 6 χρόνια ο ελληνικός λαός, χωρίς να γνωρίζει το πώς, και γιατί φθάσαμε στην κρίση. Όμως δεν ήταν "κεραυνός εν αιθρία". Δεν φθάσαμε ξαφνικά στα δυσβάσταχτα χρέη και σε 35 δισ. ευρώ ετήσιο έλλειμμα το 2009».

Υπήρξαν πολιτικές, λάθη, παραλήψεις, που οδήγησαν σε αυτή την κρίση, δεν άρχισε η οικονομική ζωή το 2009. Η κρίση έφερε τα μνημόνια, όχι τα μνημόνια την κρίση. Αλλά όταν ανοίγει αυτή η συζήτηση, οι ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. που διαφωνούν άγρια για τον Βαρουφάκη, ξαφνικά "τα βρίσκουν". Ανίερη συμφωνία σιωπής. Η περίοδος 2004-2009, ιδιαίτερα, διαγράφεται επιμελώς και από τους δύο. Λωτοφάγοι. Στην ουσία συνένοχοι για την απόλυτη σιωπή».
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου