Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Ποια είναι τα οφέλη του πράσινου τσαγιού για την υγεία μας;

Αποτέλεσμα εικόνας για πρασινο τσαιΤο πράσινο τσάι είναι από τα πιο δημοφιλή ροφήματα παγκοσμίως, με μια ιστορία που πάει πίσω παραπάνω από τέσσερις χιλιάδες χρόνια.

Χρησιμοποιείται ως "γιατροσόφι" για πολλά προβλήματα, όμως τα οφέλη που έχει για την υγεία μας έχουν αποδειχθεί επιστημονικά - και συνεχίζονται οι έρευνες. Περιέχει αντιοξειδωτικά, ουσίες που καταπολεμούν την καρδιοπάθεια, τον καρκίνο και την αρθρίτιδα.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα πιο σημαντικά του οφέλη:

Καλή υγεία των δοντιών

Σύμφωνα με έρευνες, οι κατεχίνες που περιέχει το πράσινο τσάι μπορεί να σταματήσουν τα βακτήρια που προκαλούν φθορές στα ούλα και στα δόντια. Επίσης, μπορεί να καταπολεμήσει την δύσοσμη αναπνοή. Δεν αναφέρεται πολύ συχνά, όμως η υγεία των δοντιών μας είναι - σε αρκετές περιπτώσεις - ενδεικτική της γενικότερης κατάστασης της υγείας μας.

Προστατεύει το δέρμα

Η υπερβολική έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου έχει πολύ άσχημες συνέπειες - από εγκαύματα, μέχρι και αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος. Το πράσινο τσάι και τα ισχυρά αντιοξειδωτικά του μπορούν να βοηθήσουν. Μάλιστα, έχει ανακαλυφθεί ότι τα εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού σε κάψουλες μπορούν ακόμα και να εξαφανίσουν τους όγκους του καρκίνου του δέρματος.

Καλύτερη υγεία της καρδιάς


Εκατομμύρια θάνατοι παγκοσμίως οφείλονται σε νοσήματα της καρδιάς. Σίγουρα, το πράσινο τσάι από μόνο του δεν πρόκειται να προλάβει μια καρδιακή προσβολή, αλλά βοηθάει στην διατήρηση της καλύτερης υγείας των αρτηριών μας. Επιπλέον, πιστεύεται ότι το πράσινο τσάι μπορεί να ρίξει την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα χοληστερόλης.

Πιο υγιείς αρθρώσεις

Ορισμένες μελέτες έχουν προτείνει ότι το πράσινο τσάι μπορεί να είναι ένα από τα κλειδιά της πρόληψης της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Μία μελέτη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν έχει προτείνει πως οι ουσίες του σταματούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα από το να παράγει ορισμένα μόρια που προκαλούν συμπτώματα της πάθησης. Και είναι ευρέως διαδεδομένη άποψη ότι το πράσινο τσάι μπορεί να ανακουφίσει από τις φλεγμονές και τα προβλήματα των αρθρώσεων.

Βελτιώνει την όραση

Οι ιστοί που έχουμε στα μάτια μας μπορούν επίσης να απορροφήσουν τα αντιοξειδωτικά. Μια μελέτη έχει δείξει ότι οι ουσίες του πράσινου τσαγιού μπορεί να φτάνουν μέχρι και στα μάτια, προστατεύοντας από ασθένειες όπως το γλαύκωμα.

Τι συμβαίνει με το Αλτσχάιμερ;

Έχουν φανεί θετικά αποτελέσματα μέσα από μελέτες για το κατά πόσο το πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς με άνοια. Οι ουσίες του τσαγιού φαίνεται να προλαμβάνουν την δημιουργία πλακών που προκαλούν τον εκφυλισμό του εγκεφάλου στους ασθενείς, ενισχύοντας ταυτόχρονα και τις γνωστικές δεξιότητες.

Καλύτερος ύπνος

Η αποφρακτική άπνοια του ύπνου είναι μια πάθηση που προκαλεί περιοδικά προβλήματα στην αναπνοή ενώ κοιμόμαστε. Αυτές οι περίοδοι που δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε στερούν από τον εγκέφαλό μας οξυγόνο, και αν δεν φροντίσουμε να αντιμετωπίσουμε την πάθηση γρήγορα, μπορεί να υπάρχουν επιπτώσεις στην μνήμη μας. Τα ισχυρά αντιοξειδωτικά του πράσινου τσαγιού μπορεί να βοηθήσουν τους ασθενείς που πάσχουν από αποφρακτική άπνοια του ύπνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου