Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Ντιμπέιτ και προεκλογική εκστρατεία 3 μηνών ζητά το Ποτάμι για τον νέο αρχηγό

Με ανοιχτή επιστολή και με 11 προτάσεις επί της διαδικασίας εκλογής αρχηγού απαντά το Ποτάμι στις κατηγορίες που δέχεται από το ΠΑΣΟΚ για εσκεμμένες καθυστερήσεις στο εγχείρημα ένωσης των δύο κομμάτων και σύστασης του νέου, ενιαίου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς.


Οι 11 προτάσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τρίμηνη προεκλογική περίοδο για την ανάδειξη του νέου αρχηγού, διοργάνωση ντιμπέιτ σε όλες τις περιφέρειες της χώρας και εκλογή με ηλεκτρονικές κάλπες.
Συγκεκριμένα, στην ανοιχτή επιστολή που θέτει ως προϋπόθεση το «όλα ανοιχτά και υπογράφεται από τον Δημήτρη Τσιόδρα και τον Παντελή Αβραμίδη, το Ποτάμι προτείνει:

1. Συγκρότηση μιας εφορευτικής συντονιστικής επιτροπής με εκπροσώπηση όλων των κομμάτων και των κινήσεων του χώρου που θέλουν να λάβουν μέρος στο εγχείρημα.

2. Υποβολή υποψηφιοτήτων για τη θέση του επικεφαλής του νέου Κινήματος.

3. Τρίμηνη προεκλογική περίοδος μετά το κλείσιμο των υποψηφιοτήτων ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους υποψηφίους να παρουσιάσουν το σχέδιό τους για την ανόρθωση της χώρας και τις θέσεις των πολιτικών ρευμάτων που εκφράζουν.


4. Διοργάνωση ντιμπέιτ, ει δυνατόν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας για να αντιπαρατεθούν και σε τοπικό επίπεδο οι απόψεις και οι προτάσεις των υποψηφίων.

5. Εκλογές με ηλεκτρονικές «κάλπες» στις οποίες μπορούν να πάρουν μέρος όλοι οι πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και δηλώνουν ότι θέλουν να συμμετέχουν είτε ως μέλη είτε ως φίλοι στο νέο εγχείρημα. Η ηλεκτρονική διαδικασία είναι η μόνη που διασφαλίζει πλήρως το αδιάβλητο της διαδικασίας.

6. Αν κανείς από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει το 50% συν 1, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται σε 21 μέρες. Στην επαναληπτική ψηφοφορία έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν και πολίτες που δεν ψήφισαν την πρώτη Κυριακή.

7. Ο νέος αρχηγός αναλαμβάνει επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων που πήραν μέρος στην διαδικασία.

8. Το αργότερο σε τρεις μήνες μετά την εκλογή του νέου αρχηγού συγκαλείται συνέδριο για την ψήφιση των πολιτικών θέσεων, του νέου καταστατικού και των οργάνων του νέου Κινήματος.

9. Οι σύνεδροι εκλέγονται από τη βάση με διαδικασίες ανάλογες αυτών της εκλογής του αρχηγού και μπορούν να πάρουν μέρος όσοι πολίτες έχουν ήδη δηλωθεί ως μέλη στο νέο Κίνημα.

10. Τα κόμματα που συμμετέχουν, διακόπτουν την πολιτική τους δραστηριότητα με την εκλογή του νέου αρχηγού.

11. Ο νέος αρχηγός και τα νεοεκλεγέντα όργανα οδηγούν το Κίνημα στις εθνικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου