Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Τεντόγλου αρνήθηκε υποτροφία από Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ - Προτιμάει να μείνει και να σπουδάσει Ελλάδα

Σε μία περίοδο που όλα τα 18χρονα Ελληνόπουλα που ξεχωρίζουν στον αθλητισμό αναζητούν απελπισμένα μία υποτροφία από αμερικάνικο πανεπιστήμιο για να αλλάξει η ζωή τους, ο Μίλτος Τεντόγλου έρχεται να γίνει ο μοναδικός που λέει όχι σε μία υποτροφία και μάλιστα από τα κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

του Θανάση Νικολάου
nikolaou@sportsfeed.gr follow me @ThanNikolaou

Ο 2ος παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων στο άλμα σε μήκος, είναι αναμφίβολα το μεγαλύτερο ταλέντο που διαθέτει ο ελληνικός αθλητισμός, είναι ο συνεχιστής ενός Γκατσιούδη, ενός Κεντέρη, ενός Φιλιππίδη. Όμως δεν είναι διατεθιμένος στα 18 του χρόνια να αποχωριστεί την Ελλάδα και να κυνηγήσει ένα όνειρο που πολλοί έχουν αλλά όπως προκύπτει όχι ο ίδιος.

Έτσι η απόφαση που πήρε είναι να κατέβει στην Αθήνα και να δοκιμάσει εκεί την τύχη του συνδιάζοντας σπουδές στην πληροφορική αλλά και μία νέα προπονητική σχέση, η οποία όμως ουδείς γνωρίζει ποιά θα είναι και με ποιόν. Ούτε καν ο ίδιος φαίνεται να έχει καταλήξει σε κάτι.
Η κάθοδος Παπανίκου στην Αθήνα αποκλείστηκε καθώς ο ίδιος ο προπονητής ήταν αρνητικός, επιλέγοντας να μείνει στα Γρεβενά για να αναδείξει το νέο Τεντόγλου, τη νέα Ζάκκα, τη νέα Κουτσαλιάρη. Κρίμα για την ομοσπονδία που στο πρόσωπό του είδε τον κορυφαίο προπονητή αλμάτων της νέας εποχής.
Συνεργασία του Τεντόγλου με Πομάσκι ή Βασιλικό δεν προβλέπεται για διαφορετικούς και ευνόητους λόγους, ενώ ούτε ο Κουτσογιαννόπουλος που μάλιστα ζήτησε και επίσημα από τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ να τον αναλάβει, μπορεί να παίξει σε αυτό το επίπεδο μετά από 20 χρόνια προπονητικής αδράνειας.
Άλλες λύσεις που θα μπορούσαν να υπάρξουν στην Αθήνα είναι του Θανάση Σιούντρη, της Σοφίας Μπακατσάκη και του Δημήτρη Δαμασκηνού, ο οποίος είναι και ο πιο δραστήριος με παραγωγή νέων αθλητών τα τελευταία χρόνια αλλά και πιο άπειρος στον υψηλό αθλητισμό.
Θα πρέπει να τονιστεί πως η λύση της Θεσσαλονίκης δεν ήταν και τόσο ελκυστική για τον Τεντόγλου αν και θα μπορούσε. Τα ονόματα των Δημήτρη Παπαδόπουλου, Δημήτρη Τσιφτσόγλου, Μάκη Πάντου, δεν του έκαναν κάποια αίσθηση κι έτσι η Αθήνα επικράτησε στις σκέψεις του. Μένει να δούμε και ποιός προπονητής θα επικρατήσει.

http://sportsfeed.gr/2016/09/08/oxi-stis-ipa-apo-ton-tentogloy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου