Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Χρήστος Σπίρτζης: Ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για τον ΟΑΣΘ - Οι νέες προτάσεις

Ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης με ανάρτησή του στην επίσημη σελίδα του στο facebook, υποστήριξε πως γίνεται η ύστατη προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης με την διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε: "Είναι η δεύτερη προσπάθεια που κάνουμε, με συγκεκριμένες προτάσεις, προς τη διοίκηση του ΟΑΣΘ για εξεύρεση λύσης όσον αφορά την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους. Έχουμε ξεκαθαρίσει αρκετές φορές μέχρι σήμερα, ότι είμαστε στην πλευρά των εργαζομένων. Ωστόσο οφείλω να επισημάνω για μία φορά ακόμη, προς όλα τα ευήκοα ώτα, ότι δεν πρόκειται να συνεχιστεί η κατασπατάληση των χρημάτων του ελληνικού λαού, με πρόσθετες διεκδικήσεις, και με τις γνωστές διαιτησίες που πάντα δικαίωναν τον ΟΑΣΘ, χωρίς ελέγχους και παρέχοντας μη ποιοτικό και πανάκριβο μεταφορικό έργο στους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Και βεβαίως με ψέμματα, καθώς το Υπουργείο δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ από την ως σήμερα ισχύουσα οικονομική συμφωνία. Προς το παρόν όμως, αναμένουμε την απάντηση της διοίκησης, η οποία, ελπίζω να είναι προς όφελος των εργαζομένων.


Ελπίζω, τέλος, ο Πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, να πει κάποτε την αλήθεια. Γνωρίζει, ότι οι προκαταβολές στον ΟΑΣΘ σε μη εκτελεσμένο έργο δεν είναι νόμιμες, ούτε προβλέπονται από τη σύμβαση. Γνωρίζει επίσης, ότι η κάθε καταβολή στον ΟΑΣΘ, αυτόματα σημαίνει την παρακράτηση μεγάλου μέρους για άλλες δαπάνες της διοίκησης του ΟΑΣΘ και όχι για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Εύχομαι οι όποιες προτάσεις του και η τακτική του να σταματήσει να είναι η προκαταβολή των δημόσιων καταβολών όχι μόνο για τους εργαζόμενους, αλλά και για τις υποχρεώσεις των μετόχων του ΟΑΣΘ".

Υπενθυμίζουμε ότι η Θεσσαλονίκη μένει για 6η συνεχόμενη μέρα χωρίς λεωφορεία.

Σε επικοινωνία που είχε το thestival με τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Χρήστο Στεφανίδη, επιφυλάχτηκε να απαντήσει εγγράφως και κατά τη διάρκεια της μέρας στις προτάσεις του υπουργού.
ΠΗΓΗ: Thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου