Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Οι Θεσσαλονικείς απαντούν στην απεργία του ΟΑΣΘ με… ωτοστόπ

Για έβδομη μέρα παραμένει χωρίς λεωφορεία γη Θεσσαλονίκη λόγω της επίσχεσης εργασίας στην οποία βρίσκονται οι οδηγοί των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, διεκδικώντας δεδουλευμένα 2 μηνών.


Οι Θεσσαλονικείς όμως δεν μένουν στα σπίτια τους, αλλά σηκώνουν τον αντίχειρα και μετακινούνται με τον πατροπαράδοτο τρόπο του… ωτοστόπ!

Το ωτοστόπ γίνεται έγινε ήδη κίνημα που οργανώνεται μέσω του facebook και συγκεκριμένα μέσα από τη σελίδα «Κίνημα Ωτοστόπ».

Το Κίνημα έχει ήδη αποκτήσει και σηματάκι που μπορεί να μπει στο αυτοκίνητο, δηλώνοντας τη διάθεση κάποιου για συμμετοχή στην ιδέα.

Όπως σημειώνει ο ιδρυτής του κινήματος στην σελίδα του στο facebook, αυτό ξεκίνησε αυθόρμητα από μια ανάγκη που μας εξωθεί η κρίση και τα προβλήματα της πόλης.


«Μπορούμε όμως μέσα σε όλο αυτό το πρόβλημα να σπάσουμε τον δισταγμό και την αποξένωση της εποχής. Μπορούμε να μοιράσουμε και να βιώσουμε λέξεις όπως εμπιστοσύνη, ανθρωπιά, συμπολίτης, φιλία, μοίρασμα, αλληλεγγύη, ενσυναίσθηση. Ο καθένας βέβαια κάνει χρήση της καλοσύνης με δική του ευθύνη. Το κακό περισσεύει αλλά και το καλό περιμένει την ευκαιρία του! Καλή αρχή και δύναμη σε όλους», δηλώνει.



Η ιδέα

* Όσοι οδηγούμε περνάμε από στάσεις και παίρνουμε κόσμο στο αυτοκίνητο μας.

* Αν δεν πηγαίνουμε κέντρο, γράφουμε σε χαρτάκι τον προορισμό μας για να το βλέπουν οι ενδιαφερόμενοι.

* Οι πεζοί απλά σηκώνουν τον αντίχειρα!

* Το σηματάκι στο αυτοκίνητο δηλώνει την διάθεση μας να πάρουμε κάποιον στο αυτοκίνητο.

* Αν μαθευτεί η ιδέα, θα είναι εύκολο να γίνει, ειδικά για κατεύθυνση προς το κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου