Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Ένα νησί ζητά κατοίκους και χαρίζει γη - Της Πέρσας Νικηφόρου

«Ξεκινήστε τη νέα σας ζωή στο Cape Breton, όπου οι γυναίκες μπορούν να κάνουν αμβλώσεις, οι μουσουλμάνοι μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα και τα μόνα τείχη είναι αυτά που κρατούν τις στέγες των εξαιρετικά προσιτών σπιτιών μας».


Κάπως έτσι ήταν το κάλεσμα που ξεφύτρωσε πριν λίγο καιρό στην ιστοσελίδα του νησιού Cape Breton της Νέας Σκωτίας του Καναδά και μια απρόσμενη και ιδιάζουσα αγγελία, έρχεται να συμπληρώσει τον σουρεαλισμό, αφού το κατάστημα The Farmer’s Daughter Country Market που βρίσκεται στο χωριό Whycocomagh του νησιού, έβαλε διαφήμιση στο Facebook ζητώντας προσωπικό για να εργαστεί στο κατάστημα και μάλιστα προσφέροντάς 8 στρέμματα γης αν ο εργαζόμενος παραμείνει εκεί επί 5 χρόνια.



Η αγγελία μοιάζει με παράδεισο στα μάτια όσων έχουν βαρεθεί το τρέξιμο, το άγχος και την πολυπλοκότητα της ζωής στην πόλη: «Είστε κάποιος που θέλει να ζήσει μια απλούστερη ζωή, κοντά στη φύση, σε μια περιοχή που εξακολουθεί να πιστεύει στα κοινοτικά γεύματα και στις εβδομαδιαίες συνεδρίες για παρασκευή μαρμελάδας; Δεν μπορούμε να σας δώσουμε πολλά χρήματα, αλλά μπορούμε να σας προσφέρουμε μια φοβερή ζωή» λέει η δελεαστική αγγελία του χωριού που ενώ είναι «πλούσιο σε γη, δυνατότητες και θέσεις εργασίας», υπολείπεται εργατικών χεριών και ο πληθυσμός του μειώνεται διαρκώς (οι κάτοικοί ολόκληρου του νησιού δεν ξεπερνούν τους 135.000).

«Αναζητούμε ανθρώπους που θα είναι φιλικοί προς το περιβάλλον, θέλουν να αποτελούν μέρος μιας κοινότητας και θέλουν να βλέπουν την επιχείρησή μας ως ένα μέρος όπου όλοι εργάζονται μαζί για να δημιουργήσουν κάτι για το οποίο θα είμαστε περήφανοι. Αν είστε φιλικοί, εξυπηρετικοί και έχετε ικανότητες στη βιομηχανία τροφίμων ή την εξυπηρέτηση πελατών, τότε είστε αυτό που ψάχνουμε». Η αγγελία έλαβε πάνω από 3.500 χιλιάδες αιτήσεις και τελικά το κατάστημα προσέλαβε τρεις γυναίκες. Αλλά μπορούμε να ελπίζουμε/φανταζόμαστε ότι την επόμενη φορά, οι τυχεροί θα είμαστε εμείς.

Πηγή: www.doctv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου