Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

Νύχτες με τζαζ στο Parklife στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η σειρά συναυλιών Parklife που συντρόφευσε τα Σαββατοκύριακα του φετινού μας καλοκαιριού, ολοκληρώνεται στις 8 και 9 Οκτωβρίου, με τον κύκλο ‘Τζαζ Μουσικές του Κόσμου’, δίνοντας παράλληλα τη θέση της σε μια νέα σειρά  μουσικών συναυλιών με τίτλο ‘Τζαζ Διαχρονίες’ που θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).


Ακυκλοφόρητες συνθέσεις, αριστοτεχνικοί αυτοσχεδιασμοί και βραβευμένα έργα της διεθνούς τζαζ σκηνής συναντούν τις σύγχρονες αναγνώσεις της παράδοσης.

Έλληνες μουσικοί του διεθνούς ρεπερτορίου της τζαζ συναντιούνται σε μουσικές περιπλανήσεις στο Ξέφωτο και την Αγορά του ΚΠΙΣΝ, προτείνοντας άλλοτε ζωηρές κι άλλοτε μυστηριώδεις, αλλά πάντοτε οικείες μελωδίες, μπλέκοντας ήχους και ρυθμούς από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Parklife: Τζαζ Μουσικές του Κόσμου

Σάββατο 8 Οκτωβρίου, 20.00, στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Takis Barberis Group, Συμμετέχει ο David Lynch

Dimitri Vassilakis & Nana Simopoulos GroupΤο Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του τέταρτου μέρους των συναυλιών Parklife, το Takis Barberis Group με τη συνοδεία του σαξοφωνίστα David Lynch θα παρουσιάσει περίτεχνες συνθέσεις μπλέκοντας funk, rock και αφρικανικούς ήχους με την ινδική, βαλκανική και ελληνική παράδοση, ενώ οι Dimitri Vassilakis και Nana Simopoulos υπόσχονται να προσφέρουν στο κοινό του ΚΠΙΣΝ μια πολυπολιτισμική μουσική περιπλάνηση στους new age και world jazz ήχους. Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, με την εκφραστική φωνή της Σαβίνας Γιαννάτου και τους ήχους του συγκροτήματος Primavera en Salonico θα ξεδιπλωθεί στο καταπράσινο Πάρκο του ΚΠΙΣΝ η μουσική παράδοση της Μεσογείου και των Βαλκανίων. Tην ίδια ημέρα, οι Klezmer Yunan με τη θεατρική σκηνική παρουσία τους και το κλαρίνο σε κυρίαρχο ρόλο, υπόσχονται να παρασύρουν το μουσικόφιλο κοινό της Αθήνας σε μια γιορτή με μελωδίες από όλο τον κόσμο.

Τζαζ Διαχρονίες

Τον πετυχημένο κύκλο Parklife, διαδέχονται οι χορευτικές μελωδίες και οι χαρούμενοι ρυθμοί των ‘Τζαζ Διαχρονιών’, της νέας μουσικής ενότητας που ανοίγει στο ΚΠΙΣΝ, και προσκαλεί κάθε Παρασκευή τους επισκέπτες, σε μοναδικές τζαζ εμπειρίες. Το χρονικό της σύγχρονης ελληνικής τζαζ μουσικής καλεί το κοινό να γνωρίσει το ΚΠΙΣΝ μέσα από ποικίλες αναγνώσεις στον χώρο της Αγοράς. Οι παραστάσεις –μουσικοί τόμοι προς ακρόαση- θα περιέχουν παλιούς και νέους ήχους, funk και κλασικούς ρυθμούς, ορχηστρικά και φωνητικά σχήματα, σκιαγραφώντας τις διαφορετικές εκφράσεις της ελεύθερης αυτής μουσικής γλώσσας στον ελληνικό χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου