Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Thessaloniki Walking Tours: Το ρεμπέτικο στην Θεσσαλονίκη.


Στο τέλος της διαδρομής, θα περιμένει τους συμμετέχοντες ποτό και μεζές, στο καφενείο Αλάμπρα με τους Τζώνυ και Νικόλα να παίζουν ζωντανά ρεμπέτικα.
Άγνωστες ιστορίες από την πόλη, συνδέοντας μνημεία και σημεία της, έρχονται στο φως την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, με την ιστορία του Ρεμπέτικου στη Θεσσαλονίκη, την οποία διοργωνώνει η ομάδα Thessaloniki Walking Tours.
«Ο ξεναγός μας Τάσος Παπαδόπουλος, με την πλούσια αφήγησή του ετοιμάζει για μας ένα ταξίδι στο χρόνο και τη μουσική βασισμένος σε ένα θερμό υλικό γεμάτο συναρπαστικές ανθρώπινες ιστορίες.

Οι δερβίσηδες, οι πρόσφυγες, η μπάρα, οι μαχαλόμαγκες, η «χλίψη» στο καπέλο, οι μέρες που πέρασε στην Θεσσαλονίκη ο Βαμβακάρης, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Κατσαρός και οι απίστευτες εμπειρίες του στον κόσμο, στέκια που δεν υπάρχουν πια συνδέονται με το Γεντί Κουλέ, κάποια στενά στην Άνω Πόλη, μυστικές γωνιές, πλατείες ακόμη και με έναν τάφο στην Ευαγγελίστρια», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.


Στο τέλος της διαδρομής, θα περιμένει τους συμμετέχοντες ποτό και μεζές, στο καφενείο Αλάμπρα με τους Τζώνυ και Νικόλα να παίζουν ζωντανά ρεμπέτικα τραγούδια.
Σημείο Συνάντησης: Γεντί Κουλέ (είσοδος)
Ώρα: 12:15
Συμμετοχή: 15 ευρώ (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το ποτό και ο μεζές στο «Αλάμπρα»)
Πληροφορίες / Κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com &  6978186900 - 1
ΠΗΓΗ: www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου