Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Φοιτητικές εκλογές: Πρωτιά για ΔΑΠ-ΝΔΦΚ - Μεγάλο τα ποσοστό αποχής

Φοιτητικές εκλογές: Πρωτιά για ΔΑΠ-ΝΔΦΚ - Μεγάλο τα ποσοστό αποχήςΠρώτη δύναμη πανελλαδικά, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών που εξέδωσαν ξεχωριστά οι παρατάξεις, αναδεικνύεται η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, δεύτερη η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας(ΠΚΣ), ενώ τρίτη η Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή κίνηση (ΕΑΑΚ).

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, όπωες μεταδίδει το ΑΜΠΕ, συγκέντρωσε υψηλά ποσοστά και αναδεικνύεται πρώτη δύναμη για 31η φορά στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Ωστόσο, ούτε και εφέτος όπως κάθε χρόνο άλλωστε οι φοιτητικές παρατάξεις δεν κατόρθωσαν να εκδώσουν κοινά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τις ξεχωριστές καταμετρήσεις των φοιτητικών παρατάξεων πρώτη δύναμη πανελλαδικά αναδεικνύεται η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, και δεύτερη η Πανσπουδαστική Συγκεκριμένα, τα έως στιγμής αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών που ανακοίνωσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, δείχνουν ότι πρώτη δύναμη είναι η ΔΑΠ με ποσοστό 45,97% , έναντι 16,94% της ΠΚΣ, 16,14% των ΕΑΑΚ, 11,62% της ΠΑΣΠ, 2,87% των Αριστερών Σχημάτων και 0,63% της Αριστερής Ενότητας. Στα ΤΕΙ, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ξεπερνά το 53% έναντι 29,38% της ΠΚΣ, 9,51% της ΠΑΣΠ, 2,79% .Σύμφωνα με στοιχεία των ΕΑΑΚ . η ΔΑΠ συγκεντρώνει το 42,26% , οι ΠΚΣ 22,20% και τα ΕΑΑΚ 18,17%.

Η συμμετοχή ήταν μικρή και φαίνεται πως κινήθηκε κάτω από το 50%. Πέρυσι υπολογίζεται ότι είχαν ψηφίσει συνολικά περίπου 80000 φοιτητές ενώ εφέτος οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μικρότερη προσέλευση.

Η καταμέτρηση των ψήφων θα ολοκληρωθεί σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου