Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Σε ομηρία η Θεσσαλονίκη - Για όγδοη μέρα χωρίς λεωφορεία η πόλη

Για ακόμη μια μέρα η Θεσσαλονίκη θα μείνει χωρίς λεωφορεία με την ταλαιπωρία να συνεχίζεται για το επιβατικό κοινό.
THESSNEWS
Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα Μαρτίου-Απριλίου και εξόφληση του δώρου του Πάσχα. Ωστόσο, εξανεμίζονται οι ελπίδες για το δάνειο που ζητά η διοίκηση του ΟΑΣΘ από την Εθνική Τράπεζα, για να πληρώσει μέρος των δεδουλευμένων. Η τράπεζα δεν έχει δώσει μέχρι σήμερα θετική απάντηση, ενώ αναζητούνται άλλοι τρόποι για την πληρωμή των εργαζομένων.  Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης ζητά από τα υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών να καταβάλλουν άμεσα στον οργανισμό 4,5 εκ. ευρώ.  Το μεσημέρι, εάν δεν υπάρξει οποιαδήποτε θετική εξέλιξη, αναμένεται οι εργαζόμενοι να συνεδριάσουν ώστε να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, υπογράμμισε πως ''οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης είναι ένα οικονομικό, πολιτικό και διαχειριστικό σκάνδαλο 70 χρόνων. Είναι μία από τις αποδείξεις της προηγούμενης ερώτησης σας, πως εκπροσωπώ το παλιό. Αυτό θα το δείτε και στην πράξη τις επόμενες ημέρες. Θα βγουν ασφαλή συμπεράσματα από όλους για το ποιός εκπροσωπεί το παλιό, ποιος θέλει τη συγκάληψη και τη συνέχιση όσων έφεραν τη χώρα εδώ που την έφεραν, ποιος θα δώσει επιτέλους λύση στην αθλιότητα που ταλαιπωρεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης 70 χρόνια, χωρίς ίχνος κοινωνικής και πολιτικής συνείδησης''.

Να σημειωθεί ότι ήρθε στη δημοσιότητα το σχέδιο του ΟΑΣΘ το οποίο αναμένεται να κατατεθεί εντός της εβδομάδας στο υπουργείο, προκειμένου ο Οργανισμός να μην τεθεί σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης. Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου