Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Επίθεση ΝΔ για την εξαγορά Σαββίδη ποσοστού του MEGA - Τι απαντά το Μαξίμου

Επίθεση ΝΔ για την εξαγορά Σαββίδη ποσοστού του MEGA - Τι απαντά το ΜαξίμουΝέα κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ Κυβέρνησης – Νέας Δημοκρατίας λόγω του Ιβάν Σαββίδη. Αφορμή στάθηκε η εξαγορά του 20% των μετοχών του MEGA από τον επιχειρηματία.

Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωση της κάνει λόγο για «παλιά και νέα διαπλοκή σε συσκευασία ενός» με τις πηγές του Μαξίμου να απαντούν πως «γελάει ο κόσμος» με τη Νέα Δημοκρατία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση  της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει:

«Χέρι - χέρι κινείται παλιά και νέα διαπλοκή με τις ευλογίες της Κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου και την ανοχή των ανακεφαλαιοποιημένων από το ελληνικό Δημόσιο, διοικήσεων των τραπέζων.

Η συμφωνία Μπόμπολα – Σαββίδη, για την εξαγορά του 20% του MEGA, αποτελεί μια ακόμη συντονισμένη προσπάθεια των παραδοσιακών, αλλά και των νεότερων πυλώνων της διαπλοκής να ελέγξουν την ενημέρωση εις βάρος της Δημοκρατίας, του πλουραλισμού και των Ελλήνων πολιτών.

Καθόλου τυχαία η συμφωνία των δυο επιχειρηματιών.

Από τη μια πλευρά, ο κ. Φώτης Μπόμπολας, ο οποίος - για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους - δεν έχει ελεγχθεί για τον δυσθεώρητο δανεισμό του και από την άλλη ο κ. Ιβάν Σαββίδης, στον οποίο οι κ. Τσίπρας και Καμμένος επιχειρούν να του χαρίσουν μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να απαντήσει:

Πως είναι δυνατόν μια επιχείρηση με δανεισμό άνω των 150.000.000 ευρώ να είναι σε θέση να μεταβιβάζει περιουσιακά της στοιχεία χωρίς την έγκριση των δανειστών της;

Είναι νόμιμος ο μη ενεχυριασμός του συνόλου των μετοχών που κατείχε ο κ. Μπόμπολας;

Είναι δυνατόν οι τράπεζες να έχουν δεσμεύσει τους μισθούς των εργαζομένων του καναλιού, αλλά να μην έχουν ενεχυριάσει το σύνολο των μετοχών υπερδανεισμένων μετόχων;

Σε όλα αυτά πρέπει να απαντήσει η Κυβέρνηση, που παντρεύει τα χρήματα της νέας διαπλοκής με τα υλικά της παλιάς».

Μαξίμου: Γελάει ο κόσμος


«Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης έχουν πολύ άγχος και επιμένουν να καταλογίζουν στην κυβέρνηση ευθύνες για επιχειρηματικές συναλλαγές στο χώρο των ΜΜΕ» αναφέρουν πηγές του Μαξίμου.

«Σε λίγο θα μας πουν ότι υπάρχει και ανίερη συμμαχία της κυβέρνησης με τις τράπεζες και τις Ανεξάρτητες Αρχές για να ρίξουμε τον κ. Μητσοτάκη» τονίσουν οι ίδιες πηγές και συμπληρώνουν πως «γελάει ο κόσμος».

Οι πηγές Μαξίμου καταλήγουν με το εξής υστερόγραφο «σχετικά με τις αναφορές του κ. Μητσοτάκη περί πλεονασμάτων, αποδεικνύεται ότι έχει κοντή μνήμη. Διότι ξεχνά ότι ήταν υπουργός της κυβέρνησης που είχε δεσμεύσει τη χώρα με πλεονάσματα 4% μέχρι το 2030».

Λοβέρδος: Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά

«Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος

«Όσα είπε στην απροκάλυπτη συνέντευξή του πριν λίγες μέρες ο κ. Σαββίδης, τα έκανε πράξη» πρόσθεσε.

«Επωφελούμενος παράλληλων κυβερνητικών μεθοδεύσεων αγόρασε μετοχές του MEGA. Και όπως ο ίδιος έχει δηλώσει «έπεται και συνέχεια» τόνισε.

«Σε όλα όμως έχει ήδη απαντήσει ο ίδιος ο επιχειρηματίας με τις δηλώσεις του. Ένα πρέπει να ξέρουν στην Κυβέρνηση: οι απροσχημάτιστες, απροκάλυπτες και περιφρονητικές για τον λαό και τους θεσμούς κινήσεις έχουν κατάληξη το φιάσκο. Και όχι μόνο αυτό» κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.

Θεοδωράκης: Θα πληρώσει και τα χρέη;

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, με ένα tweet στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter είπε πως είχε προβλέψει τα όσα θα επακολουθήσουν μετά την ρύθμιση του προστίμου για την ΣΕΚΑΠ. Και αναρωτιέται αν ο Ιβάν Σαββίδης θα πληρώσει και τα χρέη του Mega.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου