Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Αιτήσεις στο Taxis - Περικοπή κατά 50%-για το επίδομα πετρελαίου

Από την ερχόμενη εβδομάδα ανοίγει στο σύστημα του TAXISnet η εφαρμογή για το επίδομα πετρελαίου. Παράλληλα, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εκδοθεί από το υπουργείο Οικονομικών και η σχετική απόφαση, με την οποία θα καθορίζονται και τα κριτήρια για την χορήγησή του, απόφαση που θα έχει μάλιστα αναδρομική ισχύ.
Σύμφωνα με τον Προϋπολογισμό του 2018 που κατατέθηκε στη Βουλή, περικόπτεται κατά 50%, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, το ποσό που χορηγείται ως επιδότηση για το πετρέλαιο θέρμανσης σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους.
Εκτιμάται όμως ότι αυτό θα οδηγήσει σε αυστηρότερα κριτήρια χορήγησης, άρα λιγότερους δικαιούχους, ή σε μικρότερη για το 2018 επιδότηση στους δικαιούχους που το έλαβαν πέρυσι.


Τονίζεται ότι το επίδομα θα αρχίσει να καταβάλλεται μετά την 1η Ιανουαρίου και η πρώτη δόση του επιδόματος θα χορηγηθεί εντός του επόμενου μήνα για τις ποσότητες πετρελαίου που θα έχουν αγοραστεί από 15 Οκτωβρίου 2017 μέχρι το τέλος της χειμερινής σεζόν. 
Η δεύτερη δόση θα καταβληθεί μέχρι τον Ιούνιο, ενώ οι σχετικές αιτήσεις θα μπορούν να υποβληθούν στο TAXISnet έως και τις 31 Μαΐου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου