Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Η κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρο-Η σέντρα θα γίνει, όμως ο αγώνας είναι για κλάματα...

Η κάλυψη των 7 "τηλεοπτικά άστεγων" ΠΑΕ της επαγγελματικής λίγκας από την ΕΡΤ, με παρέμβαση του Υπουργείου Αθλητισμού, καταδεικνύει μιας σειρά λανθασμένων, παρωχημένων και κόντρα σε κάθε σύγχρονη αθλητική ή πολιτική λογική, ενεργειών, που έχουν οδηγήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο στην κατάντια να μην μπορούν ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας να βρουν ούτε ένα τηλεοπτικό συμβόλαιο.
Ολόκληρο το πρόγραμμα της φετινής Super League
Η συμφωνία προβλέπει ένα γενναίο οικονομικό πακέτο προκειμένου να σωθούν από την οικονομική ασφυξία εταιρίες μεγαλόσχημων παραγόντων, που συχνά  πολιτικολογούν και ασκούν κριτική για κυβερνητική κακοδιαχείριση, αλλά οι ίδιοι βούλιαξαν τα δικά τους καράβια και όταν έπρεπε να βάλουν το χέρι στην τσέπη, σύρθηκαν και παρακάλεσαν για τη σωτηρία τους. Ο δε Βαγγέλης Μαρινάκης, βρήκε πάλι ευκαιρία για αντιπολίτευση μέσω του Ολυμπιακού. Αφού έκλεισε η συμφωνία και εξασφαλίστηκε η έναρξη του πρωταθλήματος, έσπευσε να κατηγορήσει την κυβέρνηση για την προσφορά συμβολαίου, αν και ο Πρόεδρος της Super League, ο οποίος πρωταγωνίστησε στις συνομιλίες και στα παρακαλετά, είναι δικός του άνθρωπος.

Οι 7 ΠΑΕ και μερικές ακόμη είναι απλώς οι κομπάρσοι σε ένα ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα με απόλυτη εμπορική και αθλητική απαξίωση, όπως μαρτυρά η αδιαφορά που προκαλούν ως ποδοσφαιρικό προϊόν. Ένα πρωτάθλημα που ήταν άγνωστο αν και πότε θα ξεκινήσει, με πόσες ομάδες θα διεξαχθεί, χωρίς κανένα προγραμματισμό, με υποδομές ανύπαρκτες, με θέαμα άθλιο, με αρκετή βία και με αξιοπρεπή ανταγωνισμό για τρεις μόνο ομάδες, που διεξάγεται μπροστά σε άδειες κερκίδες. Ακόμη και το VAR χρηματοδότησε η κυβέρνηση προκειμένου να προστατέψει τις "επενδύσεις" κάποιων ιδιοκτητών ΠΑΕ.



Η κυβέρνηση θα έπρεπε τελικά να μην παρέμβει και να μην υπάρξει προσφορά από την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά συμβόλαια στις ΠΑΕ. Άλλωστε συχνά οι ιδιοκτήτες τους καμαρώνουν για τον επαγγελματισμό τους και υμνούν την ιδιωτική πρωτοβουλία και την αγορά, ενώ θυμούνται το αυτοδιοίκητο μόνο όπου τους βολεύει, συνεχίζοντας ο "σκοτάδι" και τη μιζέρια που έχει διαλύσει τις Κυριακές. Εξάλλου όσες φορές κι αν σώσουν τις ομάδες, οι παράγοντες δεν φαίνεται να αλλάζουν και μαζί τους δεν θα αλλάξει και η εικόνα ενός παντελώς ανυπόληπτου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος. Η σέντρα θα γίνει, όμως ο αγώνας είναι για κλάματα... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου