Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για την καταδίκη της καθαρίστριας

gre1471685_21440719Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσε η καταδίκη της 53χρονης  καθαρίστριας από το Πενταμελές Εφετείο του Βόλου σε 10ετή ποινή κάθειρξης , γεγονός που  είχε σαν αποτέλεσμα η κατηγορούμενη να οδηγηθεί στη φυλακή, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός  ήδη ζήτησε να διαβιβαστεί  η απόφαση του Δικαστηρίου, προκειμένου να  τη μελετήσει  για να κινηθούν οι διαδικασίες  της αναίρεσης κατά της καταδικαστικής απόφασης.

Παράλληλα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με πληροφορίες,  θα  μελετήσει  όλα τα στοιχεία της απόφασης για να κρίνει αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές που εξέδωσαν την επίμαχη απόφαση.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές πάντως, οι συνήγοροι της κατηγορούμενης ενόψει του δικονομικού περιθωρίου για την άσκηση αναίρεσης αναμένεται να προχωρήσουν και στην υποβολή αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής των δέκα ετών και το αίτημά τους μπορεί να εισαχθεί άμεσα προς συζήτηση  στο Πενταμελές εφετείο της Λάρισας με τη δυνατότητα να κριθεί η αποφυλάκιση της.
http://www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου