Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Δήλωση του Ελευθερίου Τζιόλα - Γνωστοποίηση στην Κοινωνία των Γρεβενών των θέσεων και των προτάσεων του για το τί πρέπει να γίνει με το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Κρίνοντας ότι η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών με θέμα το νέο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας ήταν εξαιρετικά  κρίσιμη, ίσως από τις σημαντικότερες της παρούσας δημαρχιακής θητείας, απέστειλα προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Πασχαγιαννίδη, και προς το Δήμαρχο, κ. Δασταμάνη, την παρακάτω γραπτή τοποθέτηση - παρέμβαση, καθώς και το διεκδικητικό  Κείμενο συλλογής υπογραφών που το προηγούμενο χρονικό διάστημα με πρωτοβουλία μου διακινούνταν στο διαδίκτυο και το οποίο μαζί με τις συγκεντρωμένες  υπογραφές έθετα στη διάθεση του Δήμου για την ανάπτυξη και υποστήριξη ενός δίκαιου, ενωτικού Αγώνα.



Συνομίλησα προσωπικά και με τον Πρόεδρο, κ. Πασχαγιαννίδη, ζητώντας, σύμφωνα με το ρόλο της θεσμικής του θέσης, να αποστείλει και διανείμει την γραπτή τοποθέτηση - παρέμβασή μου σε όλους του Δημοτικούς Συμβούλους και να προβεί  στην παρουσίασή της, όπως,  επίσης, να την διανείμει στα Μέσα Ενημέρωσης που παραβρίσκονται στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Συνομίλησα, επίσης, προσωπικά με τον Δήμαρχο, κ. Δασταμάνη, επισημαίνοντας την κρισιμότητα του θέματος, το χαρακτήρα και τη χρησιμότητα της Παρέμβασής μου, καθώς και τη διαθεσιμότητά μου στην κλιμάκωση κοινού αγώνα για τη διεκδίκηση της Δίκαιας και Ισομερούς διάταξης - ανάπτυξης του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. 

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου, δίδω στη δημοσιότητα, αποδίδω στη Γρεβενιώτικη κοινωνία και το Κείμενο της γραπτής τοποθέτησης - παρέμβασής μου και το διεκδικητικό Κείμενο συλλογής υπογραφών.

Φαίνεται ότι ο Τόπος χάνει μια ακόμα ευκαιρία. Μια ακόμα  συγκυρία εξελίξεων, - αυτή του νέου Πανεπιστημίου -,  δεν αξιοποιήθηκε ενεργητικά και οργανωμένα. Θετικά αποτελέσματα από ένα τόσο μεγάλο ιδρυτικό γεγονός δεν υπάρχουν. Τα Γρεβενά θα βιώσουν  επιπλέον επιβαρυντικές, αρνητικές συνθήκες.

Όμως, τίποτα δεν κρίθηκε οριστικά αρνητικά. Αν η Κοινωνία εμπνευσθεί, ενωθεί, οργανωθεί, κινητοποιηθεί μπορεί να αντιστρέψει τα αρνητικά δεδομένα και να πετύχει, να επιβάλει τους Στόχους της. 

Από την πείρα μου, και από τον δρόμο αγώνα που πορευθήκαμε μαζί στη διεκδίκηση και ίδρυση του ΤΕΙ Γρεβενών την περίοδο 2000 -2003, είμαι πεπεισμένος, όπως επίμονα, ρητά και επανειλημμένα  τονίζω, ότι για να έχουμε επιτυχία  στο μεγάλο αυτό θέμα, όπως και σε κάθε αναπτυξιακό θέμα,  για το Μέλλον του Τόπου,  χρειάζεται :

Κοινωνική Ανόρθωση και Σύμπνοια, Ενωτικός και  Διαρκής Αγώνας με Σχέδιο, πάνω σε συγκροτημένους, ρεαλιστικούς και δίκαιους Στόχους, με Ηγεσία αντάξια των  αναγκών και των περιστάσεων.     


Ελευθέριος Τζιόλας

5 Δεκεμβρίου 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου