Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Γαλλία: Συνελήφθη ένας από τους ηγέτες των «κίτρινων γιλέκων» THESSNEWS


Γαλλία: Συνελήφθη ένας από τους ηγέτες των «κίτρινων γιλέκων»

Έναν από τους ηγέτες των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία, τον οδηγό φορτηγού Ερίκ Ντρουέ, συνέλαβαν εκ νέου οι γαλλικές αρχές, με την κατηγορία της διοργάνωσης μη δηλωμένης διαδήλωσης.

Σε μία προσπάθεια να αποκατασταθεί πλήρως η ηρεμία στους δρόμους της χώρας, οι αρχές έχουν σκληρύνει τη στάση τους απέναντι στο κίνημα.

Σύμφωνα με το naftemporiki.gr, εις βάρος του Ντρουέ εκκρεμεί ήδη μία δίκη, προγραμματισμένη για τις 5 Ιουνίου, καθώς κατηγορείται ότι «έφερε απαγορευμένο όπλο κατηγορίας D» όταν σε προηγούμενη διαδήλωση κρατούσε ξύλινο ρόπαλο.

Ο Ντρουέ συνελήφθη την Τετάρτη το βράδυ ενόσω κατευθυνόταν προς τη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, στο Παρίσι, όπου τον περίμεναν δεκάδες διαδηλωτές.

Από την πλευρά τους, τα μέλη του κινήματος υποστηρίζουν ότι στόχος της συγκέντρωσης ήταν μόνο να ανάψουν κεριά για τους ανθρώπους που τραυματίστηκαν ή έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των έξι εβδομάδων που βρίσκονταν στους δρόμους και συγκρούστηκαν με τις αρχές.

Το κίνημα γεννήθηκε και γιγαντώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τον Νοέμβριο δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, με κίτρινα γιλέκα (εξ ου και το όνομα του κινήματος) ξεχύθηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν αρχικά ενάντια στην αύξηση του φόρου στα καύσιμα και κατ’ επέκταση ενάντια στην πολιτική του Εμανουέλ Μακρόν, που όπως υποστηρίζουν ευνοεί τις πιο εύπορες κοινωνικές τάξεις και βάζει στο περιθώριο τη φτωχή επαρχία της Γαλλίας.


«Εντελώς αδικαιολόγητη και αυθαίρετη» χαρακτήρισε τη σύλληψη του Ντρουέ ο δικηγόρος του, προσθέτοντας ότι ο ηγέτης του κινήματος είχε σκοπό να ανάψει με άλλους κεριά στην πλατεία Κονκόρντ και στη συνέχεια να συναντηθεί με άλλα μέλη σε ιδιωτικό χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου