Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Α. Τσίπρας: «Δεν είμαστε προτεκτοράτο της Μέρκελ»

Α. Τσίπρας: «Δεν είμαστε προτεκτοράτο της Μέρκελ»



Ιδιαιτέρως σκληρή η δήλωση του Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση Μέρκελ περί δημοψηφίσματος.

«Η Κα Μέρκελ έχει συνηθίσει να απευθύνεται στην πολιτική ηγεσία της Ελλάδας σαν να πρόκειται για χώρα προτεκτοράτο. Αυτό το δικαίωμα της το έχουν δώσει ο Κος Βενιζέλος και ο Κος Σαμαράς με την στάση τους και τις επιστολές τους.

Στις εκλογές της 17 Ιούνη, όμως, ο Ελληνικός λαός θα της δώσει οριστική απάντηση. Θα βάλει τέλος στα μνημόνια της λιτότητας, της υποτέλειας και της αναξιοπρέπειας και θα ανοίξει το δρόμο για προοδευτικές εξελίξεις σε ολόκληρη την Ευρώπη» καταλήγει στην ανακοίνωση ο Α. Τσίπρας

1 σχόλιο:

  1. Οππουρτουνισμός : Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΡΩΣΤΙΑ ΟΣΩΝ ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.
    Την ίωση του οππουρτουνιμσού κόλησε πρόσφατα ο κ. Α. Τσίπρας, κακό σημάδι για τα μετέπειτα. Στο είδος αυτό πρώτοι και με επιτυχία πέρασαν επι 20 χρόνια στην εξουσία όλες οι ηγετικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ. Τώρα την κόλλησε και ο ΣΥΡΙΖΑ.
    1η περίπτωση : Η πρόταση για πρωθυπουργία Αρσένη. ΚΑΙ στη συνέχεια η μη άρνηση για Παπαδήμο (του τη βγήκε όμως ο Παπούλιας με Πικραμένο).
    2η : Το αγκάλιασμα με τους πρωταγωνιστές της Κοινωνικής Συμφωνίας (απο τους βασικούς της αυλής του ΓΑΠ) οι οποίοι ως γνωστόν δεν έχουν ρίξει μία ψήφο κατα του μνημονίου (Ο Καστανίδης απείχε). Το άνοιγμα που επιχειρείται είναι σε ευκαιριακή βάση και καταπατά στοιχειώδεις αρχές που εκθέτουν τους ευκαιριακούς πολιτικούς που τα γυρίζουν χωρίς διασταγμούς (αυτό λέγεται κοσμίως οππουτρουνισμός, oportunity, you know?)
    3. Το κλείσμο του ματιού στην οικογενειοκρατία (περίπτωση Κωνσταντόπουλου που διατηρεί ακόμη γραφείο στη Βουλή μετά από 6 χρόνια! και πρόσφατα διόρησε υπάλληλο για να το κρατά ανοιχτό. Ηξερε άραγε ότι ακουλουθεί η κόρη? Γιατί κε Τσίπρα δεν αντιδράσατε γι αυτό?).
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Οποιος δεν σέβεται τις αρχές του σήμερα τιμωρείται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή