Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες με τη Δέσποινα Χαραλαμπίδου (ΣΥΡΙΖΑ)

Υποψ.Αντ/χης Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος του κινήματος "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"
Σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου στις 11:00 στο...
ξενοδοχείο Εγνατία Palace, η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα και η υποψήφια περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου, παρουσίασε τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες της παράταξης για τις 7 περιφερειακές ενότητες.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ
Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας
Αθανάσιος (Σάκης) Χειμώνας
Γεννημένος στην Βέροια το 1966 και κάτοικος της Βέροιας από το 1993 καταγόμενος από την Σφηκιά Βεροίας.
Έγγαμος με την νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Βέροιας Χρυσοπούλου Στέλλα και πατέρας δύο τέκνων (κόρες) που είναι φοιτήτριες.
Πτυχιούχος ΤΕΙ του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Δυτικής Μακεδονίας . Εργαζόμενος στον Δήμο.
Οργανωμένος στην Αριστερά από τα εφηβικά του χρόνια, από το 1981 στην ΚΝΕ και στη συνέχεια μέλος του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα.
Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και της Γραμματείας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και ΣΥΡΙΖΑ από το 1998 μέχρι 2012 και από 2013 μέχρι σήμερα.
Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Μακεδονίδος ( εφαρμογή Καποδίστρια) το 1998 με ανεξάρτητο (πολυσυλλεκτικό ) ψηφοδέλτιο και με τον συνδυασμό να περνάει στην Β Κυριακή αφήνοντας εκτός τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.
Μέλος της επιτροπής αγώνα για την μη ξύλευση του Δάσους Σφηκιάς το 1998 το γνωστό και ως τσιφλίκι Σφηκιάς της γνωστής οικογένειας Τζιτζικώστα (Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας) δράση για την οποία διώχτηκα ποινικά ως υποκινητής της αντίδρασης του χωριού, αντίσταση κατά της αρχής και απειλή σωματικής βίας, με πρωτόδικη καταδίκη σε πολύμηνη φυλάκιση και αθώωση του στην συνέχεια στο Εφετείο.
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης στις εκλογές του 2010 με τον Συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλή τον σύντροφο Κουράκη Τάσο Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης.
Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης
Γιώργος Θεοδωρόπουλος
Η προσπάθεια της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας δεν ξεκινάει σήμερα, πατάει πάνω σε μια σοβαρή δουλειά που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα, και αυτή την συνέχεια την εκπροσωπεί ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Θεοδωρόπουλος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης για την Θεσσαλονίκη, που έχει κάνει σειρά παρεμβάσεων στο απερχόμενο περιφερειακό συμβούλιο, για θέματα των εργαζομένων, για θέματα περιβάλλοντος και χρηστής διοίκησης. Ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος είναι πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, παντρεμένος με την νηπιαγωγό, για παιδιά με ειδικές ανάγκες, Κατερίνα Χατζηπαντελή και έχει δύο παιδιά. Πρωταγωνιστής στα κινήματα της πόλης της Θεσσαλονίκης, για την υπεράσπιση των δημόσιων χώρων και την απόδοση των στρατοπέδων, στο κίνημα κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού κατά των Διοδίων και ενεργός στο κίνημα για την δωρεάν μετακίνηση των κατοίκων της Θεσσαλονίκης. Αποτέλεσε συντονιστή των επιτροπών «Ακρίβεια STOP» . Ήταν υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με το ΣΥΡΙΖΑ.
Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς
Λάζαρος Λαζαριδης
Γεννήθηκε το 1980 και μεγάλωσε στην πόλη του Κιλκίς. Γονείς του είναι οι Δημήτριος και Θεοφιλία Λαζαρίδη. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της πόλης Ιασίου Ρουμανίας.
Επαγγελματικά από το 2007 διατηρεί την διαφημιστική εταιρία Ultravision, με συνέταιρό του τον Σάββα Σερασκέρη.
Τον Φεβρουάριο 2008 εκλέγεται αντιπρόεδρος στο νεοσύστατο θεσμό του Τοπικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Κιλκίς. Τον Μάιο του 2008 εκλέγεται γραμματέας Νεολαίας Συνασπισμού Κιλκίς και το 2009 εκλέγεται Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Συνασπισμού Κιλκίς όπου παραμένει μέχρι σήμερα. Διετέλεσε μέλος της μεταβατικής Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τον Ιούνιο του 2013. Συμμετείχε σε αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ με το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς ως μέλος θεματικών ομάδων εργασίας. Είναι μέλος του Τμήματος Δικαιωμάτων και του Τμήματος Μικρών - Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2012.
Είναι μέλος του κινήματος ενάντια στα μεταλλεία χρυσού και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Ελληνοφωνίας και Γαλλοφωνίας ν. Κιλκίς, από το 2011, του οποίου υπήρξε ιδρυτικού μέλος το 2008.
Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας
Παύλος Κελεσίδης
Ο Παύλος κατάγεται από το Ριζό Δήμου Σκύδρας και προέρχομαι από αγροτική οικογένεια. Συνταξιούχος εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής. Κατά τη διάρκεια της θητείας του διετέλεσε διευθυντής στο γυμνάσιο Πετριάς. Ταυτόχρονα, ασχολείται με την παραγωγή αγροτικών - βιολογικών προϊόντων. Συμμετέχει ενεργά στους αγώνες των αγροτών με στόχο πάντα την ανάδειξη των προβλημάτων της πρωτογενούς παραγωγής. Τα βιώματά του είναι πάντα συνυφασμένα με την αγωνία και τον μόχθο των αγροτών.
Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας
Στάθης Συμεωνίδης
Εντάχθηκε το 1976 στο ΚΚΕ και από το 1989 στον ενιαίο Συνασπισμό. Διετέλεσε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας. Μέλος του Δ.Σ. φοιτητών του Φυσικού Τμήματος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Συμμετείχε στα κινήματα ενάντια στα διόδια Λεπτοκαρυάς, Αιγινίου και στην πρωτοβουλία «κόντρα στο ρεύμα», για τα χαράτσια της ΔΕΗ. Συμμετέχει σε δραστηριότητες της «Εθελοντικής ομάδας δράσης ν. Πιερίας» από ιδρύσεώς της και είναι ιδρυτικό μέλος των «Φίλων του περιβάλλοντος - Πιερία 2008». Επί σειρά ετών μέλος του ΔΣ και σήμερα Αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Πιερίας. Γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1960 και είναι Πτυχιούχος φυσικός. Υπηρέτησε από το 1992 ως αναπληρωτής και μόνιμος εκπαιδευτικός, σε πάνω από 20 σχολεία της Θεσσαλίας, Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης. Σήμερα διδάσκει Φυσική στο 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά, την Πόπη και το Γιώργο.
Περιφερειακή Ενότητα Σερρών
Σταύρος Παπαϊωάννου
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956. Σπούδασε Μαθηματικά στο ΑΠΘ και Αστροφυσική στη Γαλλία (Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό στη Γαλαξιακή Δυναμική). Σήμερα είναι εκπαιδευτικός στο ΤΕΙ των Σερρών. Υπήρξε μέλος της ΚΝΕ από το 1986 και ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού από το 1990. Με τον ΣΥΝ ήταν υποψήφιος Διαμερισματικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης και υποψήφιος Νομάρχης Σερρών, ενώ με το ΣΥΡΙΖΑ ήταν υποψήφιος Βουλευτής Σερρών το 2007, το 2009 και το 2012.
Είναι παντρεμένος από το 1980 και έχει δύο παιδιά.
Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής
Λάζαρος Τόσκας
Γεννήθηκε στην Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής τον Απρίλιο του 1958.
Σπούδασε στη Σχολή Τεχνολόγων Μηχανικών Θεσσαλονίκης και διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Χαλκιδικής. Ιδρυτικό μέλος και για πολλά χρόνια Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγάλης Παναγίας.
Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ 1982-84. Το 1985 αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ. Υποψήφιος βουλευτής συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ τον Μάιο του 1985. Υποψήφιος βουλευτής με τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου το 1989, 1990 & 1993.
Ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Παναγίας το 1998 (49,5%) και το 2002. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παναγίας το 2007-2008.
Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Χαλκιδικής και της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας.
Μέλος της Επιτροπής Αγώνα Μεγάλης Παναγίας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.
Από το 1982 εργάζεται ως Πολιτικός Μηχανικός, ζει στην Μεγάλη Παναγία, είναι παντρεμένος με την Μαρία Τάσιου (Καθηγήτρια - Χημικό Μηχανικό) και έχουν 2 παιδιά. Τον Ηλία, πολιτικό μηχανικό και το Μιλτιάδη, φοιτητή Πολυτεχνείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου