Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΟΥ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ


72 χρόνια μετά την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014, στο Γοργοπόταμο η κεντρική εκδήλωση του Πανελλήνιου Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Λαμιέων και Αντιστασιακές Οργανώσεις, για την απόδοση του οφειλόμενου φόρου τιμής στους Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με της έπαρση σημαίας, την επιμνημόσυνο δέηση και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Λαμιέων κ. Νίκο Σταυρογιάννη, από τον Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Φθιώτιδας κ. Ευθύμιο Καραΐσκο, από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, από τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων Βουλευτή Φθιώτιδας κ. Κων / νο Κουτσογιαννακόπουλο, από τον εκπρόσωπο της Ν.Δ. Βουλευτή Φθιώτιδας κ. Δημήτρη Μπριάνη, από τον εκπρόσωπο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Βουλευτή Φθιώτιδας κ. Βασίλη Κυριακάκη, από τον εκπρόσωπο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Γραμματέα της Ν.Ε. Φθιώτιδας κ. Χρήστο Μπώκο, από τον εκπρόσωπο των ΑΝ.ΕΛ. κ. Θεόδωρο Χειμάρα, από τον εκπρόσωπο της ΔΗΜ.ΑΡ., κ. Χρήστο Πολύμερο, από τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, Βουλευτή Μαγνησίας κ. Παρασκευά Μουτσινά, από τον επικεφαλής του Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Ευρωβουλευτή κ. Επαμεινώνδα Μαριά, από τον Γραμματέα του ΠΣΑΕΑ κ. Δημήτριο Παλαιολογόπουλο.

Γιά την ΠΟΑΕΑ Δυτικής Μακεδονίας  κατέθεσε στεφάνι ο Νίκος Τσιάτας  πρόεδρος ΠΟΑΕΑ Γρεβενών και Αντιπρόεδρος της ΠΟΑΕΑ Δυτικής Μακεδονίας
Γιά  την οργάνωση Γρεβενών  κατέθεσε στεφάνι ο Νούσιας Ιωάννης αντιπρόεδρος της ΠΟΑΕΑ Γρεβενών

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον Γενικό Γραμματέα του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ Ναπολέων Ζέρβας, κ. Δημήτρη Γερογιάννη, έγινε εκφώνηση των ονομάτων των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης στον Γοργοπόταμο, των ονομάτων των Υπαταίων που εκτελέστηκαν από τους Ιταλούς και των ονομάτων των φονευθέντων από την έκρηξη νάρκης στον Γοργοπόταμο και έγινε η ανάγνωση Ψηφίσματος από τον Πρόεδρο του ΠΣΑΕΑ κ. Στέλιο Ζαμάνο.
Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, τους εκπροσώπους των Πολιτικών, Στρατιωτικών Αρχών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των επιζώντων αγωνιστών και των εκπροσώπων των Αντιστασιακών Οργανώσεων και η εκδήλωση έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική του Δήμου Λαμιέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου