Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Οργόνη ...Η κοσμική ενέργεια

« Η κοσμική ενέργεια που υπάρχει σε όλα τα πράγματα και λειτουργεί στις αισθήσεις και στις συγκινήσεις των ερευνητών και των στοχαστών , ποτέ δεν έγινε γνωστή με συγκεκριμένο τρόπο … λειτουργίες της όπως το φεγγοβόλημα τ΄ ουρανού , το σπινθήρισμα των αστέρων …το ενεργειακό πεδίο …το γαλάζιο χρώμα …οι φουσκάλες στους ιστούς …η κοσμική οργονική ενέργεια …»
“Ξέρω πολύ καλά ότι το ανθρώπινο είδος γνώριζε την ύπαρξη μιας παγκόσμιας ενέργειας σχετιζόμενης με τη ζωή εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο, το κύριο έργο της φυσικής επιστήμης συνίσταται στο να κάνει αυτή την ενέργεια χρησιμοποιήσιμη. Αυτή είναι η μοναδική διαφορά ανάμεσα στη δική μου δουλειά και όλη τη προηγούμενη γνώση.
”Wilhelm Reich, Archives of the Orgone Institute

Χρησιμοποιώντας ανθρώπινα υποκείμενα, ο Reich μπόρεσε να δείξει μια φόρτιση στην επιδερμίδα, απευθείας σχετιζόμενη με τα αισθήματα της ηδονής και του άγχους. Αυτή η φόρτιση αυξανόταν όταν το υποκείμενο ένιωθε ηδονή και μειωνόταν κατά τη διάρκεια αισθημάτων δυσαρέσκειας. Από αυτά, συμπέρανε ότι η ηδονή είναι η κίνηση της βιολογικής ενέργειας προς την περιφέρεια του οργανισμού, ενώ το άγχος είναι η κίνηση αυτής της ενέργειας προς το κέντρο. Αρχικά δέχτηκε ότι η βιολογική διέγερση του ζωντανού οργανισμού ίσως είναι ηλεκτρικής φύσης, αλλά τα αποτελέσματα αυτών των πειραμάτων υποδείκνυαν κάτι άλλο. Για παράδειγμα, η βιολογική ενέργεια που μελετήθηκε από τον Reich, κινείται πολύ πιο αργά από την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια. Ο Reich αναρωτήθηκε αν παρόμοιες ενεργειακές διαδικασίες υπάρχουν σε πιο βασικές μορφές ζωής.


«Το γεγονός ότι υπάρχει κάτι ζωντανό , κάτι συναισθηματικά ζωογόνο , που πάλλεται και δίνει ζωή και που βρίσκεται στην ατμόσφαιρα γύρω μας, αποτελεί μια ακόμα αυτονόητη αλήθεια , ανεξάρτητα αν το ονομάζουν Θεό ή Παγκόσμιο Πνεύμα ή Μεγάλο Πατέρα ή Βασιλεία του Ουρανού ή Οργονική Ενέργεια.»


Ανακαλύπτει λοιπόν την Ουσία της Ζωής; Τον Οργανικό Αιθέρα που ονομάζει Οργόνη ; Προφανώς , αφού τις πρώτες μορφές ύλης , τις ονομάζει Βιόνια . Χαρακτηριστικό γνώρισμα των βιονίων είναι η τάση για έλξη μεταξύ τους από όπου προκύπτει πλήθος μικροοργανισμών. Συμπεραίνει ότι αυτή η έλξη , που ονομάζει Πρωταρχικό Έρωτα , επεκτείνεται σε αναζήτηση μιας άλλης οντότητας , όπου με ένα «αγκάλιασμα» να «νοήσει» το «Είναι» της. Αυτό το «αγκάλιασμα» είναι η Αγάπη . Βλέπει μέσα στη «θάλασσα» της ζωής , το ηλεκτρομαγνητικό ρεύμα της δημιουργίας , την ζωντανή μήτρα των όντων , την « Αιτία των Αιτιών». Την κίνηση της Αγάπης . Αυτήν την κίνηση την ονομάζει «Γενετήσιο Αγκάλιασμα» και το βλέπει παντού σ΄ όλες τις μορφές ζωής .

Οι έρευνες του Reich άφησαν να φανεί ότι συγκεκριμένα βιόντα δείχνουν φαινόμενα μιας ισχυρής ακτινοβολίας, και ότι αυτά τα βιόντα μπορούν να σκοτώσουν βακτήρια και καρκινικά κύτταρα. Αυτή η ακτινοβολία επιβεβαίωνε την ύπαρξη μιας ενέργειας η οποία δεν υπακούει σε κανέναν από τους γνωστούς νόμους του ηλεκτρισμού ή του μαγνητισμού. Αποκάλεσε αυτή την ενέργεια “οργόνη”, επειδή η ανακάλυψή της αναπτύχθηκε από την διερεύνηση της λειτουργίας του οργασμού και επειδή αυτή η ενέργεια μπορούσε να φορτίσει οργανικά υλικά. Όταν ο Reich δημοσίευσε τις ανακαλύψεις του, η επιστημονική και η ψυχιατρική κοινότητα απάντησε με μια άγρια και πολύχρονη επίθεση στον Νορβηγικό τύπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου