Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

To Τvxs προτείνει: Οι πέντε καλύτερες ταινίες της εβδομάδας- Πάμε Σινεμά

Η καινούργια κινηματογραφική εβδομάδα μας υποδέχεται με οκτώ νέες ταινίες να πραγματοποιούν την εμφάνισή τους στις Αίθουσες. Ξεχωρίζει η νέα δημιουργία του Πέδρο Αλμοδόβαρ, «Julieta», καθώς και το «Frantz» (2016) του Φρανσουά Οζόν. Αξιόλογες προτάσεις αποτελούν επίσης, «Ο Λογιστής» του Γκάβιν Ο' Κόνορ, με τον Μπεν Άφλεκ, το «Belgica» του Φέλιξ Φαν Γκρόνινγκεν και η «Μεγάλη Επιστροφή», του σπουδαίου Κινέζου δημιουργού, Ζανγκ Γιμού.

«Julieta» (2016) του Πέδρο Αλμοδόβαρ (Ισπανία)

Η Χουλιέτα ζει με την κόρη της, Αντία. Και οι δύο υποφέρουν σιωπηλά για την απώλεια του άνδρα της Χουλιέτα και πατέρα της Αντία, μερικές φορές όμως η θλίψη δεν φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά - τους απομακρύνει ακόμη περισσότερο. Όταν η Άντια κλείσει τα 18, θα εγκαταλείψει την μητέρα της χωρίς καμία εξήγηση και η Χουλιέτα θα ξεκινήσει να την αναζητά με κάθε δυνατό τρόπο. Το μόνο που θα ανακαλύψει είναι το πόσο λίγο γνωρίζει την ίδια της την κόρη.


Ο σπουδαίος Πέδρο Αλμοδόβαρ επιστρέφει δυναμικά με μια ακόμη πολύχρωμη και ανατρεπτική ταινία, που μιλά για την απώλεια, την αβεβαιότητα των ανθρώπινων σχέσεων και το μυστήριο που μερικές φορές μάς κάνει να εγκαταλείπουμε αυτούς που αγαπάμε, σβήνοντάς τους από τις ζωές μας σαν να μην υπήρξαν ποτέ. Η ταινία πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της τον Μάιο στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του 69ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών, ενώ αποτέλεσε και την ταινία έναρξης του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας.

http://tvxs.gr/news/sinema/tvxs-proteinei-oi-pente-kalyteres-tainies-tis-ebdomadas-6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου