Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ τιμή και δοξα στους αγωνιστές -του Λαδά Σωκράτη ταχογραφοςBloger/Pindos-Grevena.blogspot.com

Αποτέλεσμα εικόνας για εθνικη αντιστασηΣήμερα η επανάσταση αποδειχτηκε ένα ονειρο ....η εθνικη αντισταση οδηγησε σε ήττα ....και διχασμό, αυτά που έμειναν σαν λάφυρα  σ΄αυτό τον τόπο ήταν οι διαχειριστές της εξουσίας άλλοτε με φιλολαικό πρόσωπο και άλλοτε με το ψευτικο πρόσωπο της ελπίδας.
Ημέρα της Εθνικής Αντιστασης σήμερα και το μυαλό μου πάει πισω στα νεαρά παλικάρια και κορίτσια των 18-20 ετών που πήραν τα όπλα εναντια στον φασισμό και για μιά ελευθερη και καλυτερη Ελλάδα.
Ξεφυλλιζοντας τις σελλίδες του βιβλίου του Ανδρεα Τσιάτα <Αναμνήσεις απο την αντίσταση> και διαβαζοντάς τες έρχοναι εικόνες από το παρελθόν ζωντανες και τόσο οικίες πρός εμένα νομίζοντας οτι θα μπορούσα να τις είχα περάσει και εγώ ,μη έχοντας ζ'ησει τιποτε από όλα αυτά από την Εθνική Αντίσταση ως την Εθνική ταπίνωση ,απο τον ξεσηκωμό της λευτεριάς στην προδοσία ..από τα ζγουρά μαλλιά τα παει ο αέρας στα ζερβά ,στα μπουτρούμια της ασφαλειας ,τις δηλώσεις,τις εξορίεςκαι τόσα άλλα.

Ο κ. Ανδρέας Τσιάτας με την καθαρότητα  της  σκέψης του ,με τις αγνές του ιδέες της απελευθέρωσης πρόκειτε για ένα παλικάρι 20 χρονών τότε που πήρε την Ελληνική σημαία και την ανέμιζε μέσα στο χωριό του τις Κυδωνιές Γρεβενών ..δίνοντας το νόημα της λευτεριάς στους χωριανούς του και γραφοντας ιστορία δημιουργώντας ορόσημο για τις επόμενες γενιές που ακολούθησαν .
Η πάξη του αυτή και μόνο σημοτοδοτεί την ελευθερία την αναγέννηση των ιδεών,την παλικαριά ,την ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη,το οραμα για όλες τις γενιές που ακολούθησαν  ..την πράξη αυτή ακολούθησαν ο ένοπλος αγώνας στα βουνά ,η δημιουργία της πρώτης αντάρτικης ομάδας στα Γρεβενά ,η ήττα και το κινηγητό των αντιπάλων και των συντρόφων του και για τους ανθρώπους που σε γνώρισαν πρέπει να ειναι περίφανοι και να τιμήσουν τον αγώνα που έδωσες και έδωσαν για να σκευτόμαστε εμείς ελεύθερα ...μέσα σ΄αυτούς ειμαι και εγώ.
τιμή και δοξα στους αγωνιστές
ταχογραφοςBloger/Pindos-Grevena.blogspot.com
Λαδάς  Σωκράτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου