Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Θά τους αφήσουμε να πεθάνουν;


 
Θά τους αφήσουμε  να  πεθάνουν;                                                                                                                      
Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν το σαββατοκύριακο πού πέρασε άλλοι 6 μετανάστες απεργοί πείνας, που στεγάζονται στο κτίριο Υπατία. Οι συνολικά 237 μετανάστες στην Αθήνα και οι άλλοι 50 στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται ήδη σχεδόν ένα μήνα σε απεργία πείνας, με την υγεία τους να επιδεινώνεται καθημερινά. Οι ίδιοι πάντως επιμένουν πως δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν πίσω αν δεν δικαιωθούν.
Από τους συνολικά 6 μετανάστες που μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας,
οι 4 εμφάνισαν συμπτώματα εξάντλησης και αφυδάτωσης, αδυνατώντας να πιουν νερό. Οι γιατροί έκριναν πως η παραμονή τους στο νοσοκομείο ήταν επιβεβλημένη. Οι άλλοι δύο μετανάστες απεργοί πείνας νοσηλεύτηκαν με πρόβλημα στην καρδιά και γαστρεντερίτιδα αντίστοιχα, έλαβαν εξιτήριο και επέστρεψαν στο κτίριο Υπατία, προκειμένου να συνεχίσουν την κινητοποίηση.
Όπως τονίζουν αλληλέγγυοι και γιατροί, τα φαινόμενα αυτά θα είναι πολύ συχνά όσο περνούν οι ημέρες. Σημειώνουν πως "κάθε μέρα που περνάει, οι απεργοί πείνας αποδεικνύουν με τις πράξεις τους ότι εννοούν όσα έλεγαν ήδη από την αρχή της κινητοποίησης. Σε αυτή τη στιγμή της αλήθειας, τα μόνα στηρίγματα των μεταναστών εργατών είναι το αλύγιστο φρόνημα τους και το διαρκώς διευρυνόμενο πανελλαδικό και διεθνές κύμα αλληλεγγύης".Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης και στήριξης προς την πανελλαδική απεργία πείνας των μεταναστών και το αίτημά τους για νομιμοποίηση.
Την Κυριακή, ο Μανώλης Γλέζος απηύθυνε έκκληση σ' όλους τους πνευματικούς ανθρώπους για να συνδράμουν στον αγώνα των 300 απεργών πείνας. Στο μήνυμα αλληλεγγύης του, κάλεσε και την κυβέρνηση για άμεση επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων μεταναστών που προσφέρουν τη ζωή τους, τον θάνατο της ζωής τους για το δικαίωμα στη ζωή.
Χρόνια τώρα η πολιτεία θυσιάζει ανθρώπους στο όνομα της οικονομικής ανάπτυξης και της φτηνής εργασίας, τους θυσιάζει καταπατώντας αρχές και αξίες και δικαιώματα. Η κοινωνία φορτώνεται  ακόμη ένα φορτίο ενοχής .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου