Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Στα όρια της ντροπής

Εντελώς οριακά, με ψήφους 155 βουλευτών από τα δύο μεγάλα κόμματα, πέρασε τελικά από τη Βουλή η επίμαχη τροπολογία που επιτρέπει τη χρηματοδότηση και ουσιαστικά τη λειτουργία του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάμεσα στους απόντες βρίσκονται κορυφαία πολιτικά στελέχη, υπουργοί, μέχρι και ο πρόεδρος της Ν.Δ ή ο πρώην πρωθυπουργός Α. Σαμαράς. Ουσιαστικά ένα μεγάλο κομμάτι από τους κορυφαίους του πολιτικού προσωπικού προτίμησε να απουσιάσει προκειμένου να επικαλεστεί, αργότερα, την άρνηση του να δώσει ψήφο σε μία τροπολογία που προκαλεί την κοινή γνώμη.

Συγκεκριμένα, από το ΠΑΣΟΚ απουσίαζαν (αρκετοί ήταν απλώς στο κυλικείο)

 οι Γιάννης Ραγκούσης, Τατιάνα Καραπαναγιώτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Βάσω Παπανδρέου, Ελενα Παναρίτη,  Θάνος Μωραϊτης, Θεόδωρος Πάγκαλος, Βασίλης Τόγιας, Γιώργος Ντόλιος,  Μανώλης Στρατάκης, Χρύσα Αράπογλου, Ευα Καϊλη, Αντζελα Γκερέκου, Σωκράτης Ξυνίδης, Ιωάννης Διαμαντίδης,Θεοδώρα Τζάκρη, Μανώλης Οθωνας, Χρήστος Μαγκούφης, Σούλα Μερεντίτη,Σήφης Βαλυράκης.

Από τη Νεα Δημοκρατία ο Αντώνης Σαμαράς, ο  Κώστας Καραμανλής καθώς και οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Αρης Σπηλιωτόπουλος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Αργύρης Ντινόπουλος, Δημήτρης Σταμάτης, η Φωτεινή Πιπιλή, Γιώργος Βλάχος,  Ελενα Ράπτη, Αλέκος Κοντός και Ολγα Κεφαλογιάννη.

Νωρίτερα στη Βουλή σημειώθηκε ένταση, όταν ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης δέχθηκε σκληρή επίθεση από τον Πάνο Καμμένο, που τον εγκάλεσε λέγοντας ότι δεν είναι εκλεγμένος υπουργός. «Δεν είχα καμία πρεμούρα να καταθέσω τροπολογία για την επιχορήγηση των κομμάτων. Σκέφτηκα όμως την πολιτική ανωμαλία που θα δημιουργούσε η μη υπογραφή της» είπε ο κ. Γιαννίτσης. Πρακτικά αν δεν περνούσε η τροπολογία, τα δύο μεγάλα κόμματα θα είχαν πρόβλημα συμμετοχής στις εκλογές. Και τα δύο κόμματα έχουν δεσμευτεί για την υιοθέτηση ενός νέου πλαισίου χρηματοδότησης, αμέσως μετά τις εκλογές. Αυτός ήταν και ο λόγος που προκλήθηκε ένταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ μεταξύ του Γ. Ραγκούση και της ηγεσίας. Ο κ. Ραγκούσης θυμίζει το σχέδιο νόμου που είχε επεξεργατεί και προέβλεπε ρυθμίσεις και παρεμβάσεις. Τώρα, όπως ισχυρίζεται, επιχειρείται μία αποσπασματική και προκλητική ρύθμιση.
ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου